Menu 

Kao djeca mogli smo satima da gledamo u igre balončića u lava lampi. Zavirite u svet lava lampe, otkrijete njene tajne, napravite je sami i zabavite djecu.

Ovo je projekat sa kojim možete zabaviti klince na neko vrijeme i naučiti ih da sami naprave zanimljiv ukras. Dobro, uz vašu malu pomoć.

Lava lampa nije teška za napraviti. Možda neće izgledati savršeno kao prava, ali imaće one fenomenalne “putujuće” balončiće.

Trebaće vam: plastična ili uža staklena boca, voda, ulje, boje za hranu i šumeće tablete.

lava lampa

lava lampaNapunite jednu četvrtinu boce vodom, a ostatak popunite uljem (može obično biljno ili bejbi ulje. Bolje da je bezbojno). Ostavite malo prostora pri vrhu. Kad se ulje i voda odvoje, dodajte 10-tak kapi boje za hranu (crvena, zelena, plava, …). Šumeće tablete dodajete po četvrtinama. Ubacite prvo jednu četvrtinu i gledajte kako se balončići u boji podižu. Kada se umire, dodajte još jednu četvrtinu. Nove mjehuriće dobićete svaki put kada ubacite malo šumeće tablete.

Možete ubaciti i malo šljokica u smjesu, a kada pogasite svjetla noću, stavite svijeću iza boce. Djeca će misliti da ste pravi mađioničar.

Pogledajte još i kako da napravite zanimljive Semenke u papiru.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar