Menu 

Iako je pranje veša kućanski posao koji svakodnevno obavljamo, domaćicama širom sveta donosi glavobolje i probleme koje ćemo vam mi pokušati rešiti.

Nemojte očajavati zbog mrlje na omiljenoj košulji, mnogi problemi sa pranjem veša se mogu rešiti puno lakše nego što vi mislite. Mi vam danas donosimo listu najčešćih problema i rešenja za ista.

1. Puštanje boje. Puštanje boje sa jednog komada odeće na drugi je sigurno najčešći i najmrži problem, ali sigurno ne i nerešiv. Ako veš po sebi ima mrlje od boje ponovno ga operite, posebno, u toploj vodi sa deterdžentom i izbeljivačem za obojeni veš.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-housewife-s-hands-putting-laundry-washing-machine-closeup-image36397636

2. Nakupljanje dlačica. Ovo je obično problem sa crnom garderobom, a rešićete ga tako da posebno operete taj veš i dodate malu dozu omekšivača pre finalnog ispiranja. Pre sušenja u sušilici rukom skinite sve nakupljene dlačice i uključite suvo sušenje, a one najupornije nakon sušenja skinite suvom četkicom.

3. Odeća smrdi na plesan. Ako ste zaboravili izvaditi veš iz mašine i ostao je unutra dovoljno dugo da poprimi miris plesni operite ga ponovno sa hlorinom ili izbeljivačem za obojeni veš i miris će nestati.

4. Tvrdokorne mrlje. Mrlje na vešu je najbolje prati dok su još uvek mokre, nisu se sasušile i ušle duboko u tkaninu, ali i ako se osuše nije ih nemoguće skinuti. Kupite sredstvo za skidanje mrlja sa veša i namočite odeću u deterdžent preko noći. Sutradan na mrlju stavite još deterdženta pa perite u mašini sa izbeljivačem ili hlorinom na najvišoj temperaturi koju odeća može izdržati.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar