Menu 

Jedan od najnezgodnijih kućanskih poslova je svakako čišćenje pločica u kupatilu i tuš kabine. Što zbog mrlja od tvrde vode, što zbog plesni koja se nakuplja. Mi vam donosimo recept za prirodno sredstvo  protiv plesni koje će vam olakšati čišćenje.

Izbeljivač ili neka druga sredstva na bazi hemikalija obično nisu dobra za čišćenje plesni, a mnogi ih koriste iako oni skidaju samo površinski sloj plesni i ne rešavaju problem. S druge strane antibakterijski sprejevi koji se mogu kupiti su poprilično skupi, a ne garantuju rešenje problema u potpunosti.

Na Henry happened blogu pronašli smo recept za sprej protiv plesni koji će vas izaći dosta jeftiniji od kupovnih, a zaista će svojski odraditi posao.

sprej

Potrebni sastojci:

  • 2 šolje belog sirćeta
  • 1 kašičica ulja čajevca
  • 10 kapi eteričnog ulja narandže

Sve sastojke jednostavno pomešajte u sprej boci i to je otprilike to. Ovom mešavinom svakodnevno prskajte mesta gde se buđ najviše nakuplja i obavezno protresite pre upotrebe.

Drugo sredstvo koje će vam takođe veoma efektno pomoći da se rešite buđi napravićete tako da pomešate jednake delove jeftinog alkohola (vodke) i vode sa malo ulja čajevca i time čistite buđ.

Obe ove mešavine su potpuno sigurne za upotrebu, ne sadrže štetne hemikalije i biće vam od velike koristi.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar