Menu 

Ako ni vi niste ljubitelji veštačkih osveživača vazduha koji su prepuni hemikalija, na pravom ste mestu. Naučićemo vas kako da od svog doma napravite pravu mirisnu oazu na potpuno prirodan način.

Mnogo je načina da vam dom zamiriše bez kupovnih proizvoda koji su prepuni toksičnih materija. LifePress magazin vam donosi neke od njih.

Napravite mirisne štapiće od začinskog bilja

osveživači doma2

 

Mirisni štapići su divan način da u vaš dom unesete mirisne arome. U video prilogu čeka vas detaljno uputstvo kako da napravite mirisne štapiće od začinskog bilja.

Neka vam kuća miriše na vanilu

osveživači doma

Vanila ima veoma blag i umirujući miris koji podseća na ukusne kolače, a ko ne želi da mu kuća miriše na slatkiše.

Jednostavno, u šolju za kafu stavite tri velike kašike ekstrakta vanile, a zatim šolju stavite u rernu na najnižu temperaturu, oko sat vremena.

Nakon što ste otvorili rernu, miris vanile će se dugo, dugo osećati u vazduhu.

Mirisne sveće od maslinovog ulja

Miris maslinovog ulja koje će se širiti od ovih sveća, u vašoj kući, asociraće vas na more, a veoma lako se naprave.

 

Jednostavno, na malu teglicu, malom žičicom privežete fitilj, tako da jedan kraj žice pričvrstite za rub teglice, dok je na drugom kraju pričvršćen fitilj koji je na sredini teglice. U teglicu, zatim, naspete maslinovo ulje, i to je to. Ovo je sjajan način da napravite brzo osvetljenje ako je nestalo struje ili napolju ne želite paliti svetlo koje će privlačiti bubice dok sedite u letnjim večerima. Sveća od maslinovog ulja uopšte ne dimi, a da biste pojačali aromu u maslinovo stavite par kapi eteričnog ulja po želji (narandžu, lavandu).

Pisali smo i “Kako da zauvek uklonite neugodan miris iz frižidera”.

 

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. snezana mitic

    Carobni mirisi u vazduhu. ETERICNI TAMJAN umiruje i opusta,otklanja razdrazljivost i depresiju,sprecava infekcije

Napišite komentar