Menu 

Ako još uvek pišete pisma i čestitke na dobri stari način, pomoću olovke i papira onda će vam ova ideja pred praznike sigurno dobro doći. Evo kako da napravite poseban mramorni papir.

Ideju smo pronašli na Honestlywtf blogu.

Potreban materijal:

  • Pena za brijanje
  • Prehrambene boje
  • Hamer papir

Sa zadnje strane papira, sve uglove zalepite posebnom trakom za papir. Veoma je važno da koristite deblji hamer papir koji ima određenu tekstru, a možete koristiti i koverte.

Nakon što ste pripremili papir dolazi onaj nešto zabavniji deo. Napunite plastičnu posudu penom za brijanje, ne štedite, istisnite što više možete. U penu za brijanje stavite neoliko kapi prehrambene boje (po vašoj želji). Nakon toga spatulom mešajte penu kao da mešate belanca, lagano preklapajte da pena bude šarena, ne sme cela da se oboji.

papir4

Nakon toga, čačkalicu umočite u drugu boju pa njome prođite kroz penu nekoliko puta, a možete uvrstiti i treću boju.

papir3

Potom položite papir (onu stranu koja nije zalepljena) u penu za brijanje i lagano pritisnite prstima da se boja što bolje primi. Pazite da ppair ne bude predugo u peni jer će se smočiti.

papir2

Podignite papir i položite ga na papirni ubrus pa linijarom, detaljno uklonite sav višak pene za brijanje pa ostavite da se papir osuši. Možete preći i papirnim ubrusom da uklonite sav višak pene.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Majčina dušica je prema istraživanja puno više od začina za vaša jela, ulje majčine dušice dokazano deluje bolje na menstrualne bolove od ibuprofena. Otkrivamo više. Piši! Širi dalje!