Menu 

Meteorolozi se slažu da bi za 1. maj moglo svakako biti kiše. Evo kako da se snađete ako se to desi.

Kod nas se 1. maj uveliko proslavlja i prerastao je u dan roštilja, izleta, kampovanja, provoda u prirodi. Sve to može biti uveliko pokvareno kišom. Međutim, uz dobru pripremu i naše savete neće biti tog pljuska koji će moći da pokvari vaš provod.

Roštilj

Priprema hrane je jedan od najvažnijih segmenata proslave. Nećemo vam reći da nabavite veći kišobran i da pečete meso na kiši (mada je bilo i takvih entuzijasta; možda nađete da vam je to zabavno), ali ne morate da odustanete od pripreme hrane u prirodi. Ove godine pronađite neko izletište na kojem postoji nadstrešnica, pa tu „instalirajte“ roštilj ili stvari pojednostavite, pa umesto roštilja pripremite gulaš ili čorbu u kotliću. (Manje posla, a zdravija i ukusnija hrana. Savete i recept potražite u tekstu Roštiljajte sa nama: Postanite majstor kotlića. Samo pre odlaska na lokaciju sve sastojke naseckajte i pripremite, pa ponesite u posudicama). Možete poneti i električni roštilj ili onaj sa poklopcem. Neki kuvari kažu da je čak kišno vreme idealno za roštilj, jer meso, zbog vlage u vazduhu, bude mekanije i ukusnije.

rostilj 1 maj 1

Da ne biste morali da se mučite ako vas poklopi kiša, sve naseckajte (od salata do hleba) i spakujte u posudice pre polaska.

Da se sakrijete

Znamo da je za 1. maj poprilična gužva na izletištima, pa možda nećete uspeti da pronađete mesto sa nadstrešnicom. Možete poneti šatorsku nadstrešnicu, za dvorišta i instalirate je na mesto koje odaberete ili „razapeti“ veći šator.

rostilj 1 maj 3

Gumene čizme i kabanice

Zahvaljujući popularnom britanskom Glastonberi festivalu gumene čizme raznih šara postale su vrlo popularne. Naime, taj festival gotovo da nikada nije prošao bez kiše, ili, čak, poplava. Okrenite i vi kišu da „igra“ za vas, napravite i vi svoju festivalsku atmosferu. Obavezno obucite ili ponesite gumene čizmice i džemperak koji ćete ogrnuti ako počne da pada i da duva vetar. Kabanica je, takođe poželjna. Nabavite svi iste i pristupite proslavi avanturistički, ako hrabri kamperi. Ponesite i baterijsku lampu (uvek dobro dođe u ovakvim prilikama).

Odeća

Nećete se presvlačiti jer je 1. maj mesto za instaliranje modne piste, već ako bude kiše, blata, ako sve bude mokro i vlažno sasvim sigurno ćete želeti suve čarapice, druge hlače ili trenerku ili topli duks ili džemperak (ili kardigan).

rostilj 1 maj 2

Atmosfera

Ponesite stari tranzistor i instrumente. Zabavite se svirajući i pevajući, igrajući mnoštvo društvenih igara. Neka vas kiša zbliži i konačno se ispričajte kako ste oduvek želeli sa prijateljima.

Ponesite i tople napitke u termos bocama, par dekica i paket plastičnih vreća, da sve možete brzo u njih potrpati, a da ne pokvasite i isprljate automobil kada se budete pakovali.

Želimo vam dobru proslavu! Podelite sa nama svoje savete i angedote sa proslave kišnog 1. maja!

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Bhut jolokia je vrsta ljute papričice koja je 2007. godine ponela titulu najljuće papričice na svetu, a mi vam pričamo o opasnostima koje konzumiranje ove papričice donosi. Piši! Širi...