Menu 

Iako su vaskršnja jaja koja bojimo za Vaskrs sama po sebi dekorativna nije zgoreg napraviti još nekoliko divnih ukrasa za proslavu ovog praznika. Napravite vaskršnja jaja od vunice.

Vaskrs je u odnosu na Božić nekako zapostavljen kad su u pitanju ukrasi. Jedini ukrasi koje kosristimo su korpice, čokoladna jaja i zečići. Ove godine se potrudite malo više i napravite posebne ukrase samo za ovaj praznik.

Na Instructables sajt, bloger pod nadimkom ChrysN postavio je uputstva kako da napravite fenomenalna ukrasna jaja od vunice. Više je nego jednostavno.

Potreban materijal:

  • Mali baloni koje klinci pune vodom
  • Vunica
  • Čokoladna jaja i ukrasi koji asociraju na Vaskrs
  • Jednaki delovi vode i šećera

Za početak, jednake delove šećera i vode pomešajte u jednoj posudi, stavite na šporet i pustite da prokuva povremeno mešajući. Kad se šećer u potpunosti otopio, sklonite smesu sa šporeta i ostavite da se hladi.

jaje

U izduvane balone lagano ubacite jedno ili dva čokoladna jaja pa naduvajte balon i čvrsto zavežite da se ne izduva.

jaje2

Vunicu umočite u mešavinu šećera i vode pa balon obmotajte vunicom, koristite šaru koju želite oblikujući balon da što više liči na jaje.

jaje5

Kad ste obmotali jaje ostavite da se suši, najmanje 24 sata, a nakon toga jednostavno probušite balon, lagano proširite niti i izvucite ga napolje uz pomoć makazica, a čokoladice neka ostanu unutar jajeta.

jaje3

Napomena: Umesto vode i šećera možete koristi i mešavinu lepka i vode.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Dika

    Ovo opet vazi za zapad jer oni ne farbaju jaja i imaju cokoladna jaja sto kod nas nije slucaj.
    Nemojte nikad prestati da farbate jaja. Ne dozvolite totalnu amerikanizaciju i zaglupljivanje.

Napišite komentar

Zdravlje

Većinu ljudi pomen peperminta sigurno asocira na bombone, žvake, pastu za zube ili čajeve za stomak. Pepermint je veoma zdrava biljka koja ima zaista mnogo lekovitih svojstva i nekada nam se čini da je potcenjena.