Menu 

U poslednje vreme se mnogo govori o kokosovom ulju kao jednom od najboljih prirodnih lekova za probleme sa štitnom žlezdom. Mi vam danas otkrivamo, da li je zaista toliko lekovito.

Jedan inostrani tabloid je početkom ove godine objavio da je kokosovo ulje novi čudotvorni lek koji će odagnati sve vaše probleme sa štitnom žlezdom. To naravno nije istina, ali istina je da postoje mnoge poveznice između kokosovog ulja i zdravlja štitne žlezde. Vekovima se kokos upotrebljava i u medicinske, pored kulinarskih svrha.

Kokosovo ulje je zasićena mast sastavljena od lanca masnih kiselina koje dokazano ubrzavaju metabolizam i pospešuju gubitak kilograma. Kokosovo ulje takođe može podići bazalnu temperaturu tela. Veoma drugačije se probavlja u telu od svih drugih namirnica jer se lakše deli u jetri što dovodi do veće proizvodnje energije i efikasnijeg sagorevanja masti.

Jedna od prednosti kokosovog ulja jeste njegov duži vek trajanja. Mnoga ulja se veoma brzo pokvare (užegnu), a da bi to sprečili proizvođači ih tretiraju  ne bi li im produžili rok trajanja. Ta hidrogenizovana ulja su veoma štetna za organizam, a posebno za štitnu žlezdu. S druge strane kokosovo ulje je veoma teško kvarljivo i nisu mu potrebni štetni procesi koji bi mu produžili rok trajanja.

Istraživanja su pokazala da kokosovo ulje povećava otpornost organizma na viruse, bakterije i gljivične infekcije posebno one uzrokovane kandidom, a sve to zbog borne kiseline koju sadrži. Prirodni je borac protiv bakterija i veoma uspešno leči čireve na želucu i heliko bakteriju.

Sva lekovita svojstva kokosovog ulja:

 • Umanjuje kiselinu u želucu, olakšava funkciju bešike
 • Smanjuje rizik od nastanka hemoroida
 • Leči crevne bolesti
 • Ublažava bol u ušima
 • Ublažava simptome povezane sa uvećanom prostatom
 • Ojačava funkciju jetre i štiti je od degeneracije
 • Ublažava upale mišića i zglobova

kokos

Zbog svih svojih lekovitih svojstava veoma ga često možemo naći u kozmetičkim proizvodima jer neguje i hidratizira kožu, a možete koristiti i za masažu vlasišta te otklanjanje peruti.

Iz svih ovih razloga kokosovo ulje važi za jedno najboljih prirodnih lekova za smanjenje problema sa štitnom žlezdom i ako imate priliku nabavite ga i uvrstite u svoju svakodnevnu rutinu, jer ćete veoma brzo osetiti poboljšanje u svom zdravlju.

Piši!
Širi dalje!
3 komentara
 1. Paula

  Stitna zlijezda moze imati raznih problema. Mozete li nam reci konkretno kod kojih problema sa stitnom zlijezdom pomaze kokosovo ulje? Da li je bezbjedno koristiti ga za bas sve probleme, ili moze u odredjenim slucajevima izazvati reakcije suprotne od zeljenih? Ovo je bitno znati da se ne napravi sta gore. Hvala

 2. S

  Stitna zlijezda moze imati raznih problema. Mozete li nam reci konkretno kod kojih problema sa stitnom zlijezdom pomaze kokosovo ulje? Da li je bezbjedno koristiti ga za bas sve probleme, ili moze u odredjenim slucajevima izazvati reakcije suprotne od zeljenih? Ovo je bitno znati da se ne napravi sta gore. Hvala

 3. S

  Stitna zlijezda moze imati raznih problema. Mozete li nam reci konkretno kod kojih problema sa stitnom zlijezdom pomaze kokosovo ulje? Da li je bezbjedno koristiti ga za bas sve probleme, ili moze u odredjenim slucajevima izazvati reakcije suprotne od zeljenih? Ovo je bitno znati da se ne napravi sta gore.

Napišite komentar