Menu 

Osvežavajući sprejevi za lice su sjajan način da kožu održite hidriranom, da probudite sva čula, a ujedno i da se rashladite. Evo kako vas Care2 savetuje da ih napravite sami.

Osnova za osvežavajuće sprejeve za lice su destilovana voda i eterična ulja. Ako eterična ulja koristite po prvi put budite oprezni sa kombinacijom mirisa. Za početak koristite jedan, najviše dva mirisa dok se ne oslobodite i počnete sa smelijim kombinacijama. Kvalitetna eterična ulja poprilično koštaju ako se uzme u obzir da su flašice veoma male, ali ne brinite, isplati se, jer će vam potrajati.

Sastojci za osvežavajući sprej:

Šolja destilovane ili mineralne vode

10 kapi etričnog ulja lavande, ruže kamilice i/ili narandže

Preporuka: 4 kapi eteričnog ulja ruže, 3 kapi lavande, 2 kapi kamilice i jedna kap narandže, a možete upotrebiti samo lavandu i kamilicu, svake po pet kapi.

Sve sastojke stavite u teglicu, zatvorite poklopac i dobro izmešajte, a zatim sve prelijte u sprej flašicu i stavite u frižider. Upotrebite kad god osetite da je vašoj koži i vama potrebno osveženje.

Varijacije prema tipu kože

  • Za suvu kožu dodajte ½ kašičice jestivog glicerina ili jednu kašku ulja avokada ili badema.
  • Za osetljivu kožu odaberite eterična ulja ruže i kamilice.
  • Za masnu kožu birajte eterična ulja lavande ili grejpfruta i dodajte kašičicu ekstrakta američke leske.

A, nakon vrelog letnjeg dana priuštite sebi osvežavajuću kupku. Kako da je napravite pročitajte : “Rashladna letnja kupka”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar