Menu 

Na žalost, na nar tako često zaboravljamo. Držimo se nekih „klasičnih“ voćki. Ali, grešimo. Mnoge od njih svojom blagotvornošću nar pobeđuje.

Čak 800 malih semenki može biti u jednom naru, a one su toliko bogate anioksidantima i to više od crnog vina ili zelenog čaja. Pridružuju im se vitamn B, C, kalcijum, fosfor. Pored toga što usporava starenje organizma, štiti bubrege i jetru, nar se pokazao doličan u borbi protiv arteroskleroze. Smanjuje nivo lošeg holesterola i rizik od oštećenja krvnih žila.

 

Preporučuje se pijenje soka od nara za vreme gripa i prehlada, jer jača imunitet. Uz to ublažava dijareju i simptome astme. Ukoliko imate problema tokom menstruacije i tu vam nar može pomoći. Pomešajte sok ove voćke sa kašičicom cimeta i meda i pijte svaki dan.

Donosimo vam jedan zanimljiv recepat sa narom:

Trebaće vam: 4 šolje rukole, pola šolje „kuglica“ nara, 3 kašike maslinovog ulja i 2 kašike balzamičnog sirćeta. U velikoj posudi pomešajte rukolu i nar. Dodajte maslinovo ulje i sirće i sve sjedinite.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Saznajte

Ekcem je zaista neugodno kožno obolenje koje se kod većine ljudi pogoršava zimi zbog suvog vazduha, temperaturnih promena, grijanja. Da biste ublažili simptome ekcema pokušajte sami napraviti potpuno prirodnu kremu koja će vam zaista...