Menu 

Odgovorite na ova pitanja i saznajte da li uspešno balansirate između poslovnog i privatnog život.

1. Kad ujutro krećete na posao, da li vam je lista stvari, koje morate napraviti toliko dugačka da ni „wonder woman“ ne bi izašla na kraj s njom?

2. Da li retko pitate za pomoć vaše komšije, prijatelje i porodicu, jer ne želite da pomisle da ne možete sami?

3. Da li često pomislite kako ne verujete da ćete opet propustiti utakmicu ili nastup vašeg deteta?

4. Posao vam ne stvara nikakvo zadovoljstvo i radije biste bili bilo gde drugde nego tamo?

Ako ste sa da odgovorili na tri ili 4 pitanja vaš privatni i poslovni život nisu u ravnoteži.

Pročitajte da li sabotirate sami sebe i možete li nešto menjati.

moje vreme

Postavili ste prepreke, ne granice

Ako vam je dan toliko užurban da nemate vremena ni za jelo ni za disanje morate odvojiti neko vreme za sebe, koje ne podrazumeva nikakav rad.

Pokušavate raditi sve

Ako si zadajete prevelike ciljeve i kasnije se osećate krivima, ako ih ne ispunite bićete potpuno neuravnoteženi. Odredite prioritete, ne osećajte se krivima ako ne stignete baš na svaku aktivnost vaše dece, ali razgovarajte s njima o tome i na taj način posvetite pažnju onome što je njima bitno.

Ne tražite pomoć

I na poslu i kod kuće ne ustručavajte se da tražite pomoć. Zamolite komšije da vam odvezu decu u školu ili kolege da se menjate za smene. To ne znači nikakav poraz.

Živite u neredu

Ako vam je radno mesto u haosu znači da gubite dragoceno vreme tražeći stvari koje su vam potrebne, a već ste mogli biti na putu kući. Što bolje organizujete vaš radni prostor manje ćete gubiti kontrolu na poslu i kod kuće.

posao

Mrzite svoj posao

Svi smo se susreli sa „to je plata“ izrazom lica. Ako na poslu ostajete samo zato da biste imali posao, a grozite se ponedeljka, nije ni čudo što ste pod stresom. Možda bi bilo bolje da pronađete posao prema kome ćete osetiti malo više strasti.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar