Menu 

Pored tolikih dijeta, planova I načina života u ponudi, nije ni čudo da su nam potrebni neki opipljivi dokazi da nešto zaista funkcioniše čak i pre nego što razmislimo o tome da investiramo određeno vreme i trud zarad postizanja određenih ciljeva.

Mi smo odlučili da Vam predočimo te neophodne dokaze. Pogledajte našu listu od deset dugoročnih koristi koje možete dobiti ukoliko prigrlite iskonski način života.

Prvenstveno postoje određene prednosti ukoliko se hranite prirodno. Zapamtite da primalni način ishrane znači izbegavanje konzervisanih namirnica, toksina (alkohol i medikamenti) kao i masovno proizvedenih namirnica. To znači da će Vaše telo biti opuštenije, manje kontaminirano sa raznim toksinima (farmaceutski, životna sredina).

Na duže staze ovaj način života Vam omogućuje bistriji um I poboljšaniji fokus, koji je potreban za svakodnevni život. Da ne pominjemo kakav pozitivan učinak ima na Vaše zdravlje izbalansirana ishrana. Prateći ove korake pruža Vam se mogućnost da budete u sinhronizaciji sa sopstvenim telom, znajući šta ono preferira a šta ne, pružajući mu pravilnu ishranu umesto namirnica koje proizvode velike kompanije.

Osim toga, čim počnete da se oslobađate nepotrebnog pritiska kao što je vežbanje 30 minuta dnevno, pet puta nedeljno, naučićete Vaše telo da se kreće na prirodan način, na način na koji je dizajniran da se kreće.

Na primer sa Primalom naučićete da zamenite svoje kardio vežbe dugim šetnjama, koji mogu biti pre svega zabavni, dobri za Vaše zdravlje I korisni za misaone procese (čuveni pronalazači su uvek tvrdili das u dobijali najkreativnije ideje za vreme šetnje). Vežbanje više neće stvarati neki dodatan napor, već će biti neka zabavna igra koju igrate sa sobom ili drugima.

Želite više beneficija? Kako bi bilo da provodite više vremena u prirodi, što dokazano povećava nivo serotonina I doprinosi opštem blagostanju? Ne zaboravite da upijate Sunčeve zrake, ukoliko je to moguće, s obzirom da to poboljšava Vaše raspoloženje.

Da li je potrebno da promovišem I biljni, holistički pristup lečenju? Dugi I stresni dani će postati stvar prošlosti, a Vi ćete biti u mogućnosti da se fokusirate na ono što je zaista bitno: da se osećate dobro.

I baš zato što ćete se Vi osećati dobro, Vaša deca ili buduća deca će se takođe osećati dobro. Podizanje zdrave dece je još jedna prednost prelaska na Primalan način života. Ovaj način života se zalaže za minimalno korišćenje štetnih tehnologija, kao što su mobilni telefoni ili glasni televizori. Ovo znači da ćete dobijati manje račune, a ujedno ćete smanjiti rizik od dobijanja kancera. Sve u svemu, zbog svih navedenih faktora, vaše telo će na prirodan način dostići optimalnu težinu. Nema “dijeta”, bola I borbe.

Verovatno je najveća prednost koju možete dobiti ukoliko se odlučite za Primalan način života, jeste podizanje svesti I shvatanje koliko sreće i radosti postoji oko Vas. Manje stresa, poistovećenje sa poslom ili velikim obimom posla…počinjete da živite za sebe.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Mnoge se žene osećaju ratnički za vreme PMS-a, a neke, čini se, bi ubile za komadić čokolade. Posle dolaze suze zbog kalorija. Sa našim predlozima umirite simptome PMS-a i uživajte u zdravim slasticama.