Menu 

Svaka žena sanja o savršenom medenom mesecu, putovanju iz snova kojim se tradicionalno proslavlja stupanje u brak. Ali, među trudnicama širom sveta sve je popularniji babymoon, putovanje iz snova za mlade parove koji očekuju prvo dete.

Babymoon putovanje je način da mladi parovi uzmu odmor, posvete se jedno drugom  i pripreme se za sve ono što ih očekuje kad beba stigne na svet. Ovaj trend je u porastu širom sveta, a sve više turističkih agencija ima ponude za ovakvu vrstu odmora.

Najboje destinacije za babymoon

dreamstime_s_27361768

Ako se odlučite na ovakvo putovanje treba da uzmete u obzir činjenicu da nisu baš sve destinacije prikladne za trudnice. Izbegavajte dugačka putovanja, putovanja u zemlje „trećeg sveta“ i sve one ne baš tako sigurne destinacije koje pri tom uključuju višečasovno putovanje, autom ili avionom.

Iako se fizička aktivnost zdravim trudnicama preporučuje planina i skijanje nisu baš najbolji izbor kao ni tematski parkovi koji imaju vrteške, tobogane,…

Većina lekara se slaže sa konstatacijom da je najbolji period za putovanja u trudnoći drugo tromesečje jer se većina neugodnih popratnih simptoma trudnoće završava sa prvim tromesečjem i nastavlja u trećem. U ovom periodu većina žena se oseća sjajno, bez mučnina i bez neugodnosti jer stomak još nije previše veliki.

Najbolje opcije za putovanja

Ako želite ići na babymoon putovanje neka to bude mesto koje će vas opustiti, podmladiti i povezati sa vašim partnerom, a mi vam donosimo nekoliko predloga.

Krstarenje. Plovidba otvorenim morem je savršena opcija za odmor kad su u pitanju buduće mame. U većini slučajeva na brodovima je hrana dostupna 24 sata dnevno, a postoji mnoštvo zabavnih, ali za vas sigurnih sadržaja kao što su bazen, teretana,… Pre nego krenete na put, raspitajte se da li na brodu postoji medicinsko osoblje i pazite da jedete samo dobro termički obrađenu hranu i pijete samo flaširanu vodu, kako na brodu tako i u lukama u kojima budete pristajali.

dreamstime_s_24802036

Spa centri. Ako vaše putovanje planirate u zimskom periodu, spa centri su savršen izbor. U spa centrima izbor hrane je obično veoma dobar i nutritivno zdrav, a tu su bazeni, opuštajuće kupke, masaže i sve što uz to ide. Izbagavajte džakuzije, saune i parne kupke. I u ovom slučaju obavezno se raspitajte za medicinsku negu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

U poslednjih godinu dana interentom kruži recept za „čudesni lek“ protiv bolova u leđima koji se sastoji samo od suvog voća, pa smo mi neverne Tome malčice istraživali kakav to uticaj suvo...