Menu 

Kako neko može da ne zna da li je u nasilnoj vezi? Kad su emocije upletene uglavnom dvosmisleno tumačimo signale koje primamo. LifePress magazin vam donosi 5 sigurnih pokazatelja da je vaša veza nasilna.

Nasilje možete sprečiti i pre nego što počne zato je veoma važno da obratite pažnju na sve sitnice i odete dok je vreme.

Ukoliko partner u bilo kakvoj situaciji poseže za guranjem i udaranjem, to je jasan znak da je sklon nasilju i nemojte tražiti opravdanja. Isto je i sa uvredama. Ako vaš partner u nedostatku valjanih argumenata prelazi na vređanje i „nazivanje imenima“, uvek budite na oprezu, jer to je jedna vrsta nasilja koja može da kulminira.

Ako je vaš partner za vreme svađa sklon lupanju i razbijanju stvari to je znak nekontrolisanog besa i promena raspoloženja koje u budućnosti može da se pogorša.

Sexualni odnosi na koje ste prinudno pristali takođe treba da budu jedan od zabrinjavajućih znakova. Ako je sexualni odnos na bilo koji način iznuđen iako ste na kraju pristali i ako se to ponavlja, razmislite da li se ta veza zaista temelji na pravim vrednostima i ljubavi.

Pored ovih, veoma zabrinjavajući znak je osećaj da vas partner prati na svakom korak i da u svakom trenutku mora znati gde se nalazite. Patološka ljubomora ne može doneti ništa dobro i ne opravdavajte to ljubavlju.

Ako ste u vezi za koju čak niste sigurni da li ste zlostavljani ili ne, treba da je prekinete čim pre. U zdravim vezama ispunjenim ljubavlju i razumevanjem, ta reč ne bi trebalo nikada da nam bude na pameti, a niko od nas nije zaslužio ništa manje. Potražite pomoć i na vreme izađite iz veze koja je nasilna ili koja bi to tek mogla postati.

Proverite i “Da li ste u toksičnoj vezi”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar