Menu 

Ubijanje napasnika u vašem domu ili u bašti je veoma jednostavo upotrebom pesticida, ali treba uzeti u obzir da većina komercijalnih rešenja u sebi sadrže brojne hemikalije koje su štetne po zdravlje ljudi i kućnih ljubimaca. Na svu sreću postoje veoma efikasne alternative koje obavezno morate uzeti u obzir.

Moramo priznati da je veoma lako pasti u iskušenje kad su u pitanju pesticidi, jer su oni sigurno najjednostavnije rešenje za probleme za napasnicima, ali s obzirom na moguće probleme koje mogu doneti sami pesticidi probleme pokušajte rešiti prirodnim putem. Ovo je jako važno u ovo hladnije vreme kada većinu svojih biljaka unosimo u kuću, a sa njima i razne male napasnike.

Ako vaše kućne biljke budete redovno održavali, brisali i čistili neće uopšte biti potrebe za pesticidima, a ukoliko se napasnici pojave uprkos svim merama predostrožnosti onda probajte sledeće prirodne pesticide koji dokazano deluju.

554066772_a55fb5524b_z

Ulje peprminta. Većina insekata posebno paukova je veoma osetljiva na miris peprminta. Sipajte 10-15 kapljica eteričnog ulja peprminta u flašicu koju ste napunili vodom, promešajte i pošpricajte vaše biljčice. Ne samo da će insketi pobeći nego će i vaše biljke divno mirisati.

Cimet. Ukoliko imate problem sa mravima problem ćete jednostavno rešiti ako mesta sa kojih dolaze sipate cimet. Ovo je veoma jeftino, mirisno i bezbedno sredstvo protiv insekata.

Beli luk i menta. Ovim sastojcima koji sami po sebi teraju sve insekte dodajte još malo kajenske paprike, deterdženta za suđe i već e količine vode pa ćete dobiti sredstvo protiv ubijanja insekata koje je delotvornije od većine pesticida, a neće imati štetan uticaj.

14778079695_8b1ccfb118_z

Zamke. Možete razmisliti i o organskim zamkama koje možete izraditi sami ili ih kupiti, ali one su potrebnije u leto kad ima mnogo komaraca i voćnih mušica tako da vam zamke neće biti potrebne još najmanje šest meseci, a do tad koristite ove prirodne pesticide.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar