Menu 

U svijetu prirodnog zdravlja i ljepote, u svijetu Ayurvede, posebnu pozornost posvećujemo kozmetici. Jer, koža je naš najveći organ, i većinu toga što stavimo na kožu, već za 20tak minuta ulazi u krvotok.

 

Kozmetika jednako kao i hrana, može biti i otrov i lijek. Istina, rijetki će se odmah razboljeti od neke kreme za lice, no dugoročno, kozmetika prepuna kemikalija i parabena dugoročno šteti zdravlju. Nažalost, takva kozmetika može uzrokovati teške poremećaje, nerijetko i rak (dezodoransi/rak dojke…). I zato, ne stavljajte na kožu “ništa što ne možete i pojesti”. (Foto@Dubravko Žigman, Dani Ayurvede u Zagrebu, siječanj 2013.)

Upravo zbog utjecaja kozmetike na zdravlje u cijelosti, sve češće organiziram radionice na temu prirodne kozmetike. Tako ću 30.6. u Zagrebu održati Dan ayurvedske ljepote, a nekoliko dana prije, 27.6. blic radionicu Izrada prirodnih pasti za zube i dezodoransa. Pozivam vas na moje radionice u Zagrebu, te na Tjedan Ayurvedske ljepote na otoku Ižu tijekom srpnja i kolovoza.

Ne koristimo, dakle, kupovne tonike, pilinge, kreme za oči, losione, dnevne i noćne kreme za lice ~ jer imamo puno bolja i kvalitetnija PRIRODNA rješenja! Upotrebljavamo kozmetiku samo koju sami napravimo. Jednostavno i vrlo brzo. Ovdje je recept za ~ Čarobna zrnca od ruže i lavande ~ odnosno najprirodniji mogući piling koji dubinski čisti i istovremeno hrani kožu. Ovaj, i slične pilinge učit ćemo izraditi na mojim radionicama. Ukoliko netko nema vremena za izradu, moći će ovaj piling kupiti na svim mojim radionicama ovo ljeto u Hrvatskoj.

Zrnca su…

Blaga, nježna i hranjiva

Čiste kožu, izvrsni nadomjestak za sapune

Pogodna za svakodnevnu upotrebu

Za sve tipove kože

yrnca2

Recept:

1 šalica fino mljevene zobi

2 šalice bijele gline

1/4 šalice fino mljevenih badema

1/8 šalice praha lavande

1/8 šalice praha ruže

Po želji: kap e.o. lavande, paprene metvice

Po želji: malo meda ili ružinog hidrosola

Zrnca pohranite u staklenku i čuvajte na suhom mjestu.

Prilikom upotrebe ~ Izmješajte 2 žličice zrnaca s pročišćenom vodom, medom ili hidrosolom ruže, napravite smjesu i nježno umasirajte u kožu. Zrnca uklanjaju suhe i mrtve stanice kože, poboljšavaju cirkulaciju na površini kože lica, hrane kožu. Na kraju ih isperite mlakom vodom.

yrnca3

Glina

Fantastičan izvor minerala

Za suhu kožu: Bijela glina ~ vrlo je nježna

Za masnu kožu: Zelena, crvena ili žuta glina

Med

Hrani i čisti kožu istovremeno

Djeluje protuupalno i prirodno dezinficira kožu

Bakterije ne mogu preživjeti u medu ~ zato čisti kožu

Sirovi med

Pogodan je za sve tipove kože, dovodi svježu krv do površine kože, uklanja nečistoće, osvježava i njeguje kožu

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar