Menu 

Ne možete se obuzdati, čim vidite hranu gladni ste iako ste malopre jeli? Previše hrane nije dobro ni za vaše zdravlje ni za vašu figuru, pokušajte se obuzdati na sledeće načine.

Grickalice

Umesto da kupujete grickate nezdravo kad izlazite u šetnju, idete u bioskop, na utakmice ili kod kuće sedite ispred TV- žvaćite žvaku, s vremenom ćete se navići i kaloriče grickalice vam više neće padati na pamet.

grickalice

Žurke

Na zabavama izbegavajte grickalice uz piće, držite se podalje od stolova na kojima su posložene.

Putovanja

Kada idete na duža putovanja unapred isplanirajte zdrave grickalice za celu porodicu i izbegavajte kupovanje slatkiša na usputnim stanicama. Neka vam misija bude da jedete samo ono što ste poneli od kuće.

Pakovanja

U prodavnici kupujte mala pakovanja omiljenih nezdravih keksića i grikckalica, a ako kupite veliko pakovanje čim dođete kući podelite ga na manje porcije.

Pametna organizacija

U frižideru i na policama po kući u visinu očiju složite zdravije namirnice. Zvuči bananlno, ali u većini slučajeva za grickanje uzmemo ono što nam prvo zapadne za oko.

 Ne mešajte posao i hranu

Izbegavajte zalihe grickalica i uopšte hrane u kancelariji. Ako se naviknete na grickanje tokom celog radnog vremena brzo će vam preći u naviku i teško ćete je se otarasiti.

Kuhinja

Naučite se da kad ste kod kuće jedete samo i isključivo u kuhinji ili trpezariji. Izbegavajte jedenje u spavaćoj sobi ili dnevnom boravku. Ako sami sebi nametnete ovo pravilo neće vam se uvek dati da prestanete gledati omiljenu seriju da biste otišli u kuhinju nešto prigristi.

DSC_0086.NEF

Jedite iz pravih razloga

Ne lečite nervozu i stres hranom, jedite kad ste opušteni i veseli. Svi znamo da je stres jedan od glavnih uzročnika gojenja i prekomernog jedenja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar