Menu 

Iako je možda primerenija za neke hladnije dane, dijeta sa supama je apsolutni hit i jednostavno moramo da vam je predstavimo jer obećava gubitak od nešto više od tri kilograma za nedelju dana. Zvuči savršeno pred toplije dane, zar ne?

Ovu dijetu koja se zove i “Dijeta sa magičnim supama” osmislile su Nicole Pisani i Kate Adams te su izdale i knjigu u kojoj su opisani svi detalji dijete. Moramo priznati da smo nakon dijete sa supom od kupusa poprilično sumnjičavi, ali isplati se probati.

Glavne odrednice dijete

Kate i Nicole kažu da su ovom dijetom htele dokazati kako gubitak kilograma može biti poprilično jednostavan ukoliko se dobro osmisli. S druge strane dijeta nikako ne mora biti znak loše i bezukusne hrane, sasvim je moguće jesti ukusnu i finu hranu, a opet gubiti kilograme.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Poenta ove dijete je da sedam dana za sve glavne obroke jedete domaće supe koje ste sami kuvali, a dobra strana je što zaista imate mnogo opcija, od krem supa, bistrih supica, povrtnih ili mesnih. Pokušajte tih sedam dana iz ishrane izbaciti sve industrijski prerađene namirnice, rafinisane šećere, nezdrave grickalice i slatkiše. Smanjite i upotrebu ugljenih hidrata, ali to nikako ne znači da u supicu ne smete dodati domaće rezance.

Proteine možete dodati tako što ćete u supu staviti malo pilećeg mesa, feta sira ili na kraju krajeva pasulja.

Jedina negativna strana ove dijete jeste to će vam biti potrebano pomno planiranje obroka posebno ako ne želite ceo dan jesti isto jelo.

Čak i veliki tanjir supe ne sadrži više od 300 kalorija što je zaista sjajno jer će vas zasititi i obezbediti vam sve potrebne nutrijente, a malo testenine daće vam i neophodnu energiju za taj dan. Supe možete nositi i na posao u termos boci, a možete ih spremiti u napred i zamrznuti po porcijama.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar