Menu 

Ukoliko ste ozbiljno odlučili da učinite nešto po pitanju viška kilograma, navika je najbitnija stvar. Saznajte kako vam tu može pomoći pravilo zvano „21 dan“.

Prvi korak je čvrsta odluka, a mesec dana vam je sasvim dovoljno da promenite životne navike. Tada ćete videti pravi rezultat. To će biti vaša najveća nagrada.

„Popričajte“ sami sa sobom. Odgovorite sebi na ova pitanja: zbog čega ste odlučili da vežbate i da se zdravije hranite? Da li da biste se osećali bolje i samouverenije? Da biste mogli da obučete sjajan kupaći kostim? Da biste poboljšali svoje zdravlje? Razmišljajte o ovome i tražite motivaciju. Šta god da je vaš razlog, znajte da ste jedini koji to možete i ostvariti. Najveći strah je odustajanje. Zato mršavite uz pravilo „21 dan“.

Potvrđeno je da ukoliko nešto ponavljate 21 dan, to prelazi u naviku. Zato napravite plan za 21 dan – vodite podsetnik. Te tri sedmice su ključne – uvrstite u raspored vežbanje, novi sistem ishrane i neki novu aktivnost, koja će vas nasmejati i razveseliti. Lagano će to postajati deo vaše svakodnevice i životnog stila.

Motivacione poruke i fotografije mnogima pomažu. Vrlo je važno i da pronađete sistem vežbi, koje vam najbolje odgovaraju. Razmislite šta bi vam se najviše svidelo – da vežbate sami ili u grupi, da trenirate u kući ili teretani, da se aktivirate na otvorenom, u šumi ili kraj jezera? Kada pronađete odgovor, držite se tog sistema. Nekada je dovoljno i pola sata vežbi, ali ne smete ni jedan dan odignorisati svoj plan. Zato ga osmislite u skladu sa obavezama.

Budite realni. Vežbe i dijeta neće magično transformisati vaše telo za 21 dan. Za prave promene treba vremena. Nerealna očekivanja mogu dovesti do toga da celi poduhvat doživite kao neuspeh. Ne forsirajte se do iznemoglosti. Počnite polako i postepeno pomerajte granicu. Isto važi i za dijetu. Nema drastičnog smanjenja broja unesenih dnevnih kalorija. Sa tim ćete poremetiti metabolizam, a izgubljeni kilogrami će se vrlo brzo vratiti. Zdrave promene idu postepeno i nove prehrambene navike, samo na taj način, mogu postati sastavni deo vašeg života.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar