Menu 

Većina žena višak kilograma nosi u donjem delu tela, a da bi taj deo „stesale“ trebaju nam jake i čvrste ruke. Ojačajte ruke pomoću vežbi koje vam danas donosimo.

Ruke su puno lakše za toniranje od donjeg dela tela i zato vam je najlakše da krenete odozgo prema dole. Prvo ojačajte ruke pa će vam puno lakše biti da pređete na krtične delove, zadnjicu, stomak i butine.

Ojačajte ruke uz 15 minuta vežbe

Započnite sa 4 minuta modifikovanih sklekova. Lezite potrbuške na pod oslonite se na kolena i nožne prste, ruke su raširene u širini ramena, prsti takođe rašireni. Polako se spuštajte u sklek. Kad se spuštate pazite da vam je brada ispred prstiju, to je znak da vežbu radite ispravno.

Nakon sklekova, ojačajte ruke dvominutnim dizanjem tegova. Stanite ravno, noge su raširene, a u svakoj ruci držite teg od 2 kilograma, šake su okrenute prem napred. Udahnite i oba tega odjednom podižite prema grudnom košu, ruke savijate samo u laktovima.

Posle toga još nastavljamo vežbe sa tegovima, samo ovoga puta utege držimo sa strane, a ruke podižemo u širinu, u visini ramena, ruke su ravne.

4 minuta neka vam traje treća vrsta vežbi sa tegovima. Lezite na leđa, i ruke ispružite ispred sebe u vis, a zatim savijajte ruke u laktu tako da vam svaki teg dođe otprilike kod uha.

Poslednja vežba iz ove serije je „plank“ ili štap, nju ponavljate tri minuta. Lezite na stomak, noge su ravne, ispružene, a trup podignut, oslanjate se na podlaktice i dlanove, zatim podižete telo od poda na prstima nogu, pazite, podlaktice i dlanovi su stalno na podlozi.

Ponavljajte ove vežbe nekoliko puta sedmično i ojačajte ruke bez po’ muke, a kasnije se posvetite ostalim delovima tela.

Ovde pročitajte koje svakodnevne aktivnosti i kućni poslovi vam mogu pomoći da ojačate ruke i o tome smo pisali.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar