Menu 

 

Veliki je broj ljudi koji više vole kućne treninge, nego zagušljive teretane. Ne odgovara im vrijeme, ne vole gužvu, vole privatnost. Saznajte šta vam sve treba za vaši mali mini fitnes.

By: jo-h

By: jo-h

Lopta za vježbe

Sa njom možete učiniti čuda – nebrojeno mnogo zabavnih vježbi. Lopta aktivira i jača mišiće, poboljšava izdržljivost, koordinaciju, fleksibilnost i smanjuje bolove u leđima. Na njoj možete raditi sklekove, trbušnjake, ali i vježbe s tegovima. Ako nešto pogriješite ne morate brinuti da li će vam se neko smijuljiti. Jedini problem sa loptom je što zauzima mnogo prostora. (Ovdje saznajte koji treninzi najbolje spaljuju kalorije)

Jačanje ruku

Tegovi, teška košarkaška lopta i boce punjene vodom savršene su za vježbanje ruku i jačanje leđa i ramena. Dodajte malo dobre muzike koja će vas prodrmati i unesite snage u mišiće.

Rastezljiva traka

Ne zauzimaju mnogo prostora, a odlične su za jačanje mišića, povećanje snage, pokretljivosti i fleksibilnosti tijela.

Odjeća

Bez obzira što niste u teretani i ne gleda vas “stotinu očiju”, to nije izgovor – oprema vam je potrebna: sportski grudnjak, tajice ili dobra trenerka olakšaće vam kretanje. Uz to, nabavite i prostirku za vježbanje.

Muzika

Vježbanje u tišini je poprilično dosadno i postajaće vam sve mrže. Napravite svoju plejlistu sa muzikom koja vas pokreće i neka traje nekoliko sati da ne slušate svaki put isto. Potrebna vam je motivacija, pa pored muzike, uključite u vaše aktivnosti i prijateljicu. Možda u paru bolje funkcionišete.

Pročitajte i koju hranu da jedete prije i poslije treninga.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar