Menu 

Ako želite svoje telo oblikovati vežbom, izgledati lepo i biti u formi onda obavezno pročitajte savete fitnes stručnjaka koji će vam jedini biti potrebni.

Pre nego redovno krenete u teretanu ili započnete neki drugi oblik vežbe obavezno pročitajte savete koji će ubrzati vaš napredak. Iako su ovi saveti namenjeni profesionalnim sportašima i onima koji imaju iskustva sa fitnesom i početnicima će biti od velike koristi. Krenimo redom.

Preskačite konopac. Preskakanje konopca je fenomenalna kardio vežba koja jača celo telo i poboljšava izdržljivost. Pomoću konopca ćete sagoreti više kalorija nego na biciklu ili steperu. Preskačite 30 sekundi, pa 30 sekundi odmarajte.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Vežbajte sa “medicinkom”. Vežbe sa medicinkom su kao stvorene za jačanje gornjeg dela tela, nadlaktica i ramena i neka one budu sastavni deo svakog vašeg treninga. Sedite na pod, blago povijte kolena, loptu uhvatite sa obe ruke i jednostavno je prebacujte sa jedne na drugu stranu, uvrćući torzo. Možete i stajati uspravno, raširenih nogu, zatim loptu dignite iznad glave pa zamahnite i spustite je između nogu.

Čučnjevi moraju biti deo svakog vašeg treninga ako želite zategnutu i čvrstu stražnjicu. Stanite uspravno i raširite noge, jednom nogom istupite, a drugu stavite skroz iza da bude ispružena i podignuta na neki oslonac, lagano se spuštajte u čučanj.

Izdržaj, iskorak i most. U svoj trening obavezno ubacite vežbe izdržaja (plank) za snažna leđa, kao i iskorak (napred, nazad) za jačanje nogu te most za satbilnost i fleksibilnost.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????

Dizanje utega. Mnoge žene i devojke izbegavaju dizanje utega jer misle da će im nakon nekog vremena mišići biti previše izraženi i neće izgledati ženstveno što je potpuno pogrešno. Držite utege dok radite čučnjeve ili iskorak da pojačate intenzitet vežbanja.

Dizanje utega za lepo oblikovane ruke. Stanite uspravno i u svaku ruku uzmite po jedan uteg jednake težine, dlanovi su okrenuti od tela, a zatim podižite utege do ramena pa lagano spustite nazad. Na ovaj način vežbate bicepse, tricepse i ramena.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Jedite puno povrća. Ako želite da vaši rezultati budu što pre vidjivi jedite više povrća i zdravije se hranite. U svoju ishranu ubacite sveže klice i zeleno lisnato povrće koje će vam obezbediti vitamine.

Pijte više vode. I na kraju ono što u svakom tekstu ponavljamo kao papige – pijte više vode. Slatki sokovi, gazirana pića se ne računaju, morate šiti čistu vodu da bi telo bilo dovoljno hidrirano i da ne biste unosili prazne kalorije.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar