Menu 

Šta vi obično radite kada završite sa vežbanjem? Da li kao i većina ljudi idete kući i ležite ili se, ako vežbate ujutro, spremate za posao? Navike koje imate posle vežbanja jednako su važne za dobar efekat kao i samo vežbanje. Kazujemo vam na najčešće greške koje bi trebalo da izbacite.

Ako pomoću vežbanja pokušavate izgubiti kilograme navike posle vežbanja mogu ugroziti vaš napredak. Evo koje su to sitnice koje obično zaboravljamo napraviti nakon vežbanja ili jednostavno zaboravljamo.

Jedete kao da niste vežbali. Veoma je važno da nakon vežbanja jedete odgovarajuće namirnice koje će pomoći organizmu da se oporavi od napora i nadomestiti izgubljenu energiju. Većina stručnjaka za posle vežbe preporučuje razumnu kombinaciju proteina i ugljenih hidrata. Pokušajte da se ne prejedate i ne koristite kao izgovor odrađeni trening.

8721932009_28bd16fd4e_z

Istezanje. Ovo bi trebalo da bude sastavni deo svakog treninga. Nikada ne preskačite istezanje, čak i ako imate malo vremena, skratite vreme vežbanja i obavezno se istegnite po završetku. Na taj način čuvate zdravlje zglobova i mišića te izbegavate moguće povrede.

Odmor. Jedna od najvećih grešaka koju sigurni smo većina radi jeste da se odmara nakon treninga. To nikako ne bi trebalo da radite. Iako je mišićima nakon treninga potreban odmor da bi se oporavili, u tom periodu treba da ostanete aktivni iz dva razloga: zglobovi će ostati mobilni, i što je najbolje nastavićete trošiti kalorije.

3293855023_8d5f0f8c71_z

Pisanje i planiranje. Sigurni smo da ovo nisu navike kojima se posvećujete nakon treninga, a trebalo bi. Zapišite svoja osećanja nakon odrađenog treninga, tačno zapišite kako se osećate i zabeležite koji je vaš cilj , odnosno šta želite postići vežbanjem. Isto tako veoma je važno da odmah po završetku jednog, počnete planirati drugi trening.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar