Menu 

Ne biste verovali koliko je jednostavno napraviti ove korpice od čokolade. A najbolje od svega je što u njima možete poslužiti gotovo sve – od voća do sladoleda.

Sorbet, zaleđeni jogurt, sladoled, bobičavo voće, mini keksići, čoko smoki, slatke grickalice, čokoladni mus … Mnogo je ukusnih slastica, koje možete izneti i servirati u ovim jestivim posudicama. Kako da ih napravite pronašli smo na blogu YoungHomemakers, gde ističu da vam kao kalupi mogu poslužiti silikonske ili obične mafin tepsije ili papirne korpice za pečenje. A ako želite korpice različitih boja, koristite umesto crne, belu čokoladu u kombinaciji sa bojama za hranu ili ružičastu čokoladu, recimo, od jagode.

cokoladne korpice3

Otopite čokoladu na pari sa malo putera. Možete dodati i malo grubo mlevenih orašastih plodova po izboru. Najbolje za ovu namenu su aluminijumske korpice za pečenje, ali možete koristiti i papirne. Ako koristite samo silikonske ili obične kalupe za mafine, morate ih prethodno obložiti aluminijumskom folijom, da biste lakše izvadili vaše čokoladne korpice. Napravite od aluminijumske folije svoje korpice za pečenje.

cokoladne korpice4

Čim se čokolada otopi stavite malo čokolade na dno kalupa i sa četkicom obložite rubove i dno kalupa. Pripazite samo da stavite dovoljno čokolade, da ne dobijete krhke i lomljive korpice. Napunite i obložite i druge kalupe. Radite samo sa toplom čokoladom i popravite korpice ako je potrebno, ako je čokolada skliznula sa stranica kalupa. Odmah stavite u frižider da se čokolada stegne.

Posle samo izvadite, uklonite aluminijumske korpice i dobili ste svoje prve slatke jestive posudice. Držite ih u frižideru pre upotrebe.

Pročitajte i zanimljive predloge u tekstu – Šta sve možete napraviti u kalupu za mafine?

Recept
Ime Recepta
Slasne korpice od čokolade
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4 Based on 46 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar