Menu 

Bićete iznenađeni kada saznate kako vam sve riža može pomoći da rešite neke svakodnevne, ali i neobične probleme. Upotrebite rižu da spasite telefon, operete flaše, negujete lice i još mnogo toga.

Riža za večeru, riža za ručak! Pa, dobro, ne bunimo se, ali ova čudna zrnca imaju mnoge druge moći, osim što nas drže sitim.

Riža u boji za igru

Rižu u boji kao ukras ili za igru možete napraviti baš jednostavno. Stavite rižu u plastičnu vrećicu, uspite malo 70-odstotnog alkohola i boje za hranu (po izboru). Zatvorite vrećicu i mućkajte, tresite neko vreme da riža upije boju. Posle izvadite i ostavite da se osuši kratko. Slojeve riže u boji redajte u teglice i izložite kao ukras ili dajte deci da se igraju.

 

Čišćenje flaša

Pred pripremu zimnice obično nakupimo mnoštvo flaša, koje ne možemo lako očistiti. Slično je i sa vazama i drugim staklenim uskim posudicama. Tu vam riža može pomoći. Uspite u flašu (ili vazu) par kašika riže, dodajte toplu vodu i ostavite da se natapaa 10 minuta. Posle flašu protresite snažno nekoliko puta dok fleke i prljavština ne skliznu sa stakla.

Elektronika

Ako vam fiksni ili mobilni telefon upadnu u vodu možete ih spasiti tako što, prvo, izvadite bateriju, pa telefon stavite (uronite) u posudicu sa rižom. Mnogi blogeri, koji su isprobali ovaj trk, se kunu da deluje.

Igračkice

Riža može biti odlična zamena za plastične kuglice, kojima se pune razne igračkice. Iskoristite stare čarape, džempere i napravite igrčakice za decu ili kućne ljubimce. Napunite ih rižom, ušijte i igračka je spremna.

So, grudvice i voće

Da biste sprečili so u solanicima da se ugrudva, držite u njima uvek nekoliko zrna riže. Uz to, riža može pomoći da voće brže postane zrelo i meko. Ubrane voćkice samo “uronite” u posudicu sa rižom. Proverite par puta u toku dana.

Podmlađena koža

Voda u kojoj ste kuvali rižu odlična je za negu kože lica. Kada se ohladi, stavite je u frižider i iskoristite u roku od 3 dana. Samo nanesite rižinu vodu na lice rukama ili uz pomoć kuglice vate, ostavite kratko na licu, pa isperite. Poželjno je da koristite smeđu rižu, koja je bogata vitaminom E i vaša kože će dobiti onaj zdravi sjaj. (Detaljnije o nezi kože uz pomoć rižine vode pročitajte i tekstu Kako da napravite rižinu vodu i poboljšate zdravlje kose i kože).

Sviđa nam se
Autor
6 neobičnih načina da upotrebite rižu
Datum
Ime
Igračke, čišćenje flaša...
Stars
5
Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Mika

    Ja u Srbiji koristim pirinac…….

Napišite komentar