Menu 

Jabukovo sirće je zdravo i toga smo svi svesni, ali da je ukusno, to baš ne možemo reći. Baš zbog tog njegovog karakterističnog ukusa, mnogi su ga se odrekli. Ali, možete ga poboljšati.

Govorili su vam kako je jabukovo sirće dobro za mršavljenje (o tome smo ovde detaljnije pisali), kako pomaže kod gripe, alergija, kožnih bolesti. Oni su govorili, govorili, ali vama je u ustima idalje bio onaj ukus, koji nikako niste mogli prihvatiti? Ako nikako ne možete piti samo čisto jabukovo sirće, a trebali bi, jer je zaista odličan čuvar zdravlja, o čemu smo prethodno pisali, onda je vreme da ga poboljšate.

Jabukovo sirće – eliksir

Sa ovim napitkom nećete “ubiti” blagotvorna djestva jabukovog sirćeta, već samo mu poboljšati ukus, ali i uključiti još nekoliko zdravih namirnica.

Kada pravite ovaj eliksir trudite se da vam jabukovo sirće bude organskog porekla. Trebaće vam samo dve kašike ovog sirćeta, ali i: 1 ½ šolja hladne vode, 2 kašike soka od jabuka ili grožđa, 1/2 kašike cimeta, 1/2 kašikice stevije (u prahu) ili ako koristite tečnu onda vam treba par kapi.

Pomešajte sve sastojke, možete dodati i malo leda i pijte jednom ili dva puta na dan.

Treba znati da samo jedna kašika jabukovog sirćeta na dan pred obrok značajno ubrzava mršavljenje.

jabukovo sirce1

Ukoliko se mnogo ne opterećujete kilogramima i jedete prosečno, mogli bi za pola godine  ili godinu izgubiti 15 do 20 kilograma, ali sa vežbama i zdravijom, regulisanom ishranom, proces možete značajno ubrzati. Neki ljudi su uspeli za mesec dana, bez muke i mnogo odricanja, sa jabukovim sirćetom da skinu i do 5 kilograma. Sve, naravno, zavisi od vašeg stanja i organizma.

Ali, činjenica je da jabukovo sirće pomaže. A, pored navedenog recepta, možete jabukovo sirće kombinovati i u šejkovima. Nekim ljudima pomaže i kada u šolju vode pored 2 kašike jabukovog sirćeta dodaju kašiku meda, kao i da ga kombinuju sa limunom i đumbirom.

Da li ste koristili jabukovo sirće? Imate li problema sa njegovim karakterističnim ukusom?

Sviđa nam se
Autor
Jabukovo sirće: kako da mu poboljšate ukus
Datum
Ime
Aromatizacija jabukovog sirćeta
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar