Menu 

Tahini je pasta napravljena od susama i jedan je od glavnih sastojaka humusa. U poslednje vreme sve češće se može naći u većini supermarketa i kod nas. Ako biste probali humus, a ne znate na koji način evo nekoliko korisnih saveta.

Preliv za salate. U svoj standardni preliv za salatu (sirće, ulje začini) dodajte svega nekoliko kašika tahini paste i dobićete jedinstveni, kremasti umak sa blagim orašastim ukusom. Ovo je najbolji način da tahini uvrstite u svoj svakodnevni jelovnik.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Umak za grickalice. Pomešajte tahini sa nekoliko kašika kisele pavlake, začinite sa malo maslinovog ulja i poslužite uz grickalice ili štapiće od svežeg povrća. Sigurni smo da će vaši gosti biti oduševljeni.

Granola. Jeste li ikada kad ste pravili domaće granola pločice ili žitarice za doručak koristili kikiriki puter? Sada ga možete zameniti tahini pastom jer radi identičnu stvar kao i puter. U stvari puno je bolji od putera.

Smoothie. U vaš jutarnji smoothie umesto jogurta ili putera od orašastih plodova dodajte nekoliko kašika tahini paste. Zaljubićete se na prvi gutljaj.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Za kolače i keksiće. Tahini pastom možete zameniti kikiriki puter i kod pripreme keksića i kolača, daće im onaj orašasti ukus sa trunčicom slatkoće. Obavezno isprobajte jer tahini je u svakom slučaju zdravija varijanta.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar