Menu 

Sezona kuvanja, priprema raznih slanih i slatkih specijaliteta nam stiže sa prvim snegom i zato je neophodno da vašu kuhinju organizujete na najbolji mogući način i njenu funkcionalnost dovedete do savršenstva.

Tokom zimskih meseci više vremena provodimo u kuhinji, malo zbog toga što je napolju hladno pa imamo više vremena za kuvanje, malo zbog toga što je zima prepuna porodičnih praznika i slava koje svake godine obeležavamo uz mnoštvo ića i pića.

Da biste ove godine izbegli moguće katastrofe u kuhinji potrebno je da sve na vreme proverite, posložite i organizujete. Mi vam donosimo savete odakle da krenete.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-baking-oven-buns-image23013446

Proverite sve aparate i termometre i proverite baterije na određenim aparatima, te ako ima potrebe zamenite ih novim.

Podesite rernu. Jedna od najbitnijih stavki tokom pripremanja bogate gozbe je svakako rerna koja dobro radi i na koju se možete osloniti. Da biste proverili da li rerna dobro radi, uključite je na 175C, a u sredinu rerne stavite termometar koji je pouzdan. Kad je rerna dostigla željenu temperaturu, na svkih 20 minuta proveravajte na termosatatu kolika je temperatura, bez otvaranja vrata rerne. Nakon tri očitavanja temperature izračunajte srednju vrednost i ako ona iznosi između 160 i 190C, to znači da je rerna dobro podešena. U suprotnom pozovite majstora.

Noževi. U kuhinji ne postoji ništa opasnije od tupih noževa i zato ove godine obavezno nabavite malu spravu za oštrenje noževa ili jednostavno odnesite sve noževe da vam ih naoštri stručno lice. Ne biste verovali koliko oštri noževi mogu olakšati i ubrzati sam proces kuvanja.

 

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-kitchen-scale-digital-isolated-white-image31049578

Kupovina novih aparata. Ako planirate svoju kuhinju obogatiti nekim novim kuhinjskim aparatom neka to bude nova precizna kuhinjska vaga koja će vam olakšati posao pripreme kolača, a mogućnost da nešto pogrešite će biti minimalna. Na tržištu postoji veliki izbor preciznih i ne tako skupih digitalnih vaga koje će vas pretvoriti u pravog pekara.

Sviđa nam se
Autor
Pripremite kuhinju za predstojeće praznike
Datum
Ime
Organizacija kuhinje
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar