Menu 

Ako tokom praznika želite da se uhvatite u koštac sa pečenjem bezglutenskih poslastica zbog sebe ili zbog članova porodice koji su alergični onda će vam naši saveti biti od velike koristi. Krenimo redom.

Pravljenje kolača bez glutena nije ni malo jednostavno i ne radi se samo o zameni pojedinih namirnica, ali s druge strane je sasvim izvodljivo.

Kada tražite recepte za kolače tražite one koje sadrže oznaku „bez glutena”, jer ako budete pravili kolače po standardnim receptima, ali sa namirnicama bez glutena, rezultat neće biti preterano pozitivan. U većini slučajeva mere za kolače koje koristimo kada ih pripremamo sa običnim satojcima se menjaju kad su u pitanju bezglutenske namirnice. Omer suvih i mokrih sastojaka može biti veoma različit i zato tražite recepte posebno osmišljene za bezglutenske kolače.

dreamstime_s_29449827

Pre nego krenete sa pripremom kolača za goste bilo bi dobro da napravite nekoliko eksperimenata za vaše ukućane. Mogli biste probati sa jednostavnim keksićima kao što su “Čokoladno kafeni keksići” ili jednostavnom čokoladnom tortom „Čokoladna torta bez mrvice brašna“.

Kao i kod običnih tako i kod bezglutenskih recepata veoma je važno da sve namirnice sa kojima radite budu na približno istoj temperaturi – sobnoj, osim ako se u receptu ne traži drugačije.

Ako ste, na primer, zaboravili izvaditi jaja iz frižidera na vreme da se zagreju na sobnu temperaturu, slobodno ih potopite na 15 minuta u mlaku vodu, dok puter možete na veoma kratko vreme staviti u mikrotalasnu rernu.

dreamstime_s_11267561

I na samom kraju, ovo takođe važi za sve vrste kolača, nemojte preterano da se oslanjate na tempertauru rerne koju pokazuje šporet. Kupite sebi poseban termometar za rernu koji će meriti temperaturu i bićete veoma iznenađeni razlikom.

Ne doživljavajte pečenje kolača kao stres, opustite se i radite to od srca, stavite ga u terapeutske svrhe. Ne opterećujte se preterano kako će kolači ispasti, važno je da date sve od sebe.

Sviđa nam se
Autor
Saveti za pečenje bezglutenskih kolača
Datum
Ime
Kako peći bezglutenske kolače
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar