Menu 

Sve dame koje imaju prirodno kovrdžavu kosu znaju koliko ona može biti teška za održavanje. Ali to vam svakako može olakšati nezamenjivi gel aloe vere. Evo i  kako.

Aloe vera je poznata po tome da kosi vraća sjaj, hidratizira i sprečava nastanak peruti. Bilo da kupujte proizvode na bazi ove biljke ili koristite svežu nije važno, jer je korist višestruka, posebno za kovrdžavu kosu.

dreamstime_s_15249906

Većina žena sa prirodno kovrdžavom kosom mora biti veoma pažljiva sa proizvodima koje koriste da bi na pravi način negovale svoje kovrdže. Kad je u pitanju aloe vera izbor im je poprilično olakšan jer ona sadrži vodu, 20 minerala, 12 vitamina, 18 amino kiselina i čak 200 fitonutrijenata.

Aloe vera gel koristite pre šamponiranja kao tretman protiv peruti jer prirodni enzimi ove biljke uništavaju ćelije mrtve kože i gljivica koji uzrokuju perut ostavljajući vlastište pH izbalansirano, a kosu hidriranom. Pre šamponiranja na suvu kosu nanesite gel na bazi aloe vere, detaljno izmasirajte vlasište, ostavite da deluje desetak minuta pa isperite na standardan način.

Ovaj gel može ublažiti vaš standardni šampon koji je verovatno prepun nezdravih hemikalija koje kosu čine suvom i krutom. Jednostavno u vaš stalni šampon uspite aloe vera gel ili kupujte šampone koji ga već sadrže, ali obratite pažnju i na ostale sastojke.

Ženama koji imaju sitne i guste uvojke, prirodna ulja su uglavnom zarobljena u korenu dlake i u većini slučajeva do vrhova ne mogu doći, a tu vam regenerator na bazi aloe vere može biti od velike koristi, a tretman od gela aloe vere jednostavno možete uraditi sami.

dreamstime_s_18134466

Sa kašičicom skinite što više gela sa svežih listova aloe vere i nanesite ih na celu dužinu kose počevši od korena prema vrhovima.

Zamotajte kosu u topao  peškir i ostavite tako da stoji najmanje 15 minuta.

Nakon toga šamponirajte kosu na standardni način.

Aloe vera gel pored toga što ća vam vratiti sjaj i zdravlje kose ujedno će vam definisati lokne, verovali ili ne. Jednostavno nakon pranja na vlažnu kosu nanesite malo gela aloe vere, pa sušite kao i obično.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Ako ste se ikad zapitali koja je to mala promena koju bi trebalo uvesti za poboljšanje opšteg zdravlja, većina stručnjaka će vam reći da jedete više zeliniša.