Menu 

Još uvek je popularna, najjednostavnija, a tako romantična i praktična, punđa krofnica. Da li znate da je možete napraviti sa čarapom?

pundja6Postoji mnoštvo kombinacija sa “krofnicama” za kraću, dužu i veoma dugu kosu. Mi ćemo vam pokazati nekoliko.

Prvo o “krofnici”. Možete je kupiti, ali i napraviti od čarape (ili hulahopke) – odrežite vrh čarape i urolajte je u krofnicu (pogledajte fotografije). Tako su je pravili od davnina, a i danas većina devojaka iz celog sveta više voli ovaj starinski trik, nego “prave krofnice”.

Da bi ste napravili ovu punđu dodajte volumena kosi (OVDE pročitajte brzi tik za veći volumen), zavežite je u rep, provucite kosu kroz rupu na “krofnici”, podelite je ravnomerno preko “krofnice” i zavežite gumicom za kosu.

pundja1Preostale “repove” zakačite šnalicama. Ukoliko imate dužu kosu, preostale bičeve kose možete podeliti u dva dela i od svakog isplesti pletenicu, koju ćete omotati oko “krofnice”.

Sa dužom kosom možete napraviti i razbarušeniju punđu, tako što ćete kosu, umesto da je prebacujete preko “krofnice” urolati preko “obruča”. Sve, na kraju učvrstite šnalicama i lakom za kosu. Idealno za brzu frizuru, zar ne?

pundja3

 

 

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Orka

    Izvinite,
    Ali gde su tih ‘nekoliko” razlicitih kombinacija? I gde su primeri za srednju i kratku kosu?

Napišite komentar

Zdravlje

Rotavirus je virus koji napada crevni trakt gotovo sve dece mlađe od pet godine. Deca ovaj virus dobijaju više od jednom, ali je obično prvi put najgori. Rotavirus odlikuju simptomi poput uznemirenosti...