Menu 

Želite da vam kosa bude ravna, kao da su je upravo izravnali u salonu? Odličan su izbor i ovi potpuno prirodni i jednostavni proizvodi za ravnanje kose.

Zašto biste kupovali preparate za ravnanje kose ili stalno mučili kosu peglom. Sa ovim trikovima vaša kosa će biti „obuzdana“, smirena, zdrava i ravna. Imajte na umu samo da kosu nakon pranja ne sušite pod jakim i vrućim mlazom vazduha iz fena. Samo je lagano prosušite i rukama „obuzdavajte“, ravnajte i dok se suši povremeno pređite drvenim češljem. Takođe, za prave i dugotrajne rezultate moraćete barem dva puta sedmično ponavljati neki od ovih trikova dva do 3 meseca.

Tretman vrućim uljima

proizvodi za ravnanje kosePored toga što hrane kosu negujuća ulja je čine ravnijom i svilenkastom. Najbolje je da pomešate kokosovo i maslinovo ulje (mada možete koristiti i samo jedno od ponuđenih). Umasirajte smesu ulja na suvu kosu, pa je umotajte vrućim peškirom. Ostavite da deluje do sat vremena, pa posle operite šamponom kao i obično. Više o ovom tretmanu pročitajte u tekstu .

Prirodni balzam

Kosu možete obuzdati i jabukovim sirćetom. Pomešajte 1 kašiku jabukovog sirćeta i 1 šolju vode, pa stavite u sprej bocu. Poprskajte opranu, vlažnu kosu, umasirajte mešavinu na teme i celu kosu. Ostavite da deluje par minuta, pa isperite. Ne plašite se. Kosa neće mirisati na sirće.

Mlečni sprej i med

Mleko je vrlo korisno za ravnanje kose. Čisto mleko uspite u sprej bocu. Našpricajte dobro suvu kosu mlekom i ostavite da odstoji pola sata, da bi kosa upila korisnu tečnost. Posle samo operite šamponom, kao i obično.

Mleko možete kombinovati i sa medom da biste napravili masku za kosu. Ubacite, za bolji efekat i izgnječenu bananu ili jagode. Smesu nanesite na kosu. Sačekajte da se osuši – oko 1,5 sat i onda je operite.

proizvodi za ravnanje kose

Maslinovo ulje i jaja

Ovo je takođe odlična maska za one koji žele ravniju kosu. Pomešajte 2 jaja i dodajte malo maslinovog ulja. Nanesite na kosu i ostavite sat vremena da deluje pre nego je operete šamponom.

Ovi preprati neće, naravno, pomoći devojkama koje imaju prirodno kovrdžavu kosu da je izravnaju.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. tamara

    jel mleko treba da bude kuvano ili ne

Napišite komentar

Zdravlje

Razvojni put svake žene propraćen je dobitkom menstruacije, a od tog trenutka i gomilom pitanja koja nas muče, a vezana su za ovu pojavu. Mi vam danas na neka od njih odgovaramo.