Menu 

Sigurno ste mnogo puta čuli kako se za lepotu trpi. Ali, jeste li se ikada zapitali može li lepota i sve što zbog nje podnosimo zaista naštetiti našem zdravlju? Stižu i odgovori.

Sve mi volimo kako nam noge izgledaju u visokim potpeticama, ali šta se dešava ako nam oblik cipele zaustavlja cirkulaciju, a naše stopalo dovodi do granice deforimiteta? Saznajte koje se sve opasnosti kriju u vašem ormaru.

Visoke potpetice

Retke su žene koje ih ne vole i ne uživaju u tome kako im noge izgledaju dok ih nose. Ali, ne morate biti doktor nauka da shvatite kako su vrtoglavo visoke potpetice loše za vaše zdravlje. One mogu izazvati iritaciju kože, pa čak i deformaciju prstiju i stopala.

Kada nosimo visoke štikle sva težina tela pada na prednji deo stopala uzrokujući nepravilan položaj tela zbog održavanja ravnoteže. Donja polovica tela se naginje prema napred tako da se gornja mora naginjati prema nazad što ometa normalan „S“ položaj leđa. Veoma je teško održavati ispravno držanje tela u ovoj poziciji, a to ne samo da nije dobro po vaše zdravlje, već i ne izgleda ni malo privlačno.

Lekari tvrde da nošenje visokih potpetica može uzrokovati i oštećenje kože stopala takođe zbog nepravilno raspoređene težine, što dovodi do čukljeva, kurjih očiju, žuljeva…

Najednostavniji način da izbegnete povrede uzrokovane nošenjem visokih potpetica jeste da što češće „uskačete“ iz štikli u udobniju obuću.

Uske farmerice

Ako često osećate trnce sa spoljašnje strane butina proverite da li su vam farmerice previše uske. Ova pojava se zove “sindrom uskih farmerica“, a može izazvati blaži oblik obamrlosti tkiva. Ne morate prestati nositi omiljeni par „skiny jeans“ farmerica, ali kupite ih za broj veće.

Mokar kupaći kupaći kostim

Sećate li ste kad ste bili dete kako vas je mama na plaži upozoravala da posle kupanja skidate mokar kupaći. E, pa i ovoga puta mama je bila u pravu. Mokar kupaći kostim može biti uzrok mnogih neugodnih infekcija genitalnog područja kod žena. Da biste sprečili gljivične infekcije provodite što manje vremena u mokrom kupaćem kostimu i na kupanje uvek nosite rezervni.

Za broj manji brushalter

Veoma je važno da kad kupujete brushalter odaberete pravu veličinu, jer premali brushalter može izazvati iritaciju kože, gljivičnu infekciju, probleme sa disanjem, a može čak ometati i pravilan rad limfnih žlezda. Previše uski brushalteri mogu smanjiti protok kroz limfne žlezde prema grudima što stvara veće zadržavanje toksina u organizmu.

Tanga gaćice

Stručnjaci tvrde da su one jedan od glavnih krivaca za gljivične infekcije pa čak i infekcije urinarnog trakta kod žena jer potpomažu prenošenje bakterija od rektuma do uretre.

Iako nam je teško odreći se svih ovih stvari za koje mislimo da nam pomažu da izgledamo lepše i privlačnije trebalo bi makar da razmislimo da njihovu upotrebu smanjimo na minimum.

Piši!
Širi dalje!

14 komentara
 1. Lepa Zirojević

  mnogo sta steti,to je najmanje problem

 2. Emina Durmic

  fantastično super

 3. Anita Stojsic

  coooooookolaaaaaaaadeeeeeeeeeeeeeeee!!!!

 4. Sladjana Savic-Caplan

  Definitivno kafe :)

 5. Marija Gajic

  musli,vocnog jogurta,torta os piskota sa malinama,mleka… i jos po ne sto =D

 6. Snjezana Stojcevic Nikolic

  kolaca:)

 7. Сандра Милојевић Љубић

  Mleka

 8. Marija Ilic Simic

  kafe

 9. Sasa Vujkovic

  cigareta

 10. Zvijezda Tihe Noći Sanya

  Uske traperice,ali stikle nikada.

 11. Sladja Boban Mitrovic

  Slatkisa :D

 12. Aleksandra Mladenović Grubački

  Stikli.

Napišite komentar

Zdravlje

Od najranijeg detinjstva nas ubeđuju kako mleko trebamo piti u što većim količinama jer će nam od njega kosti biti snažnije i zdravije. Iapk najnovija istraživanja kažu da mleko nema...