Menu 

Sezona bikinija nekima donosi i crvenilo i kvržice u bikini zoni zbog česte depilacije. Pročitajte kako da se brzo rešite tih neugodnosti.

Jedna je najčuvanijih tajni koja je izašla na videlo je trik sa dezodoransom. Sve devojke se kunu da deluje. Nakon depilacije na suvu kožu nanesite dezodorans – antiperspirant (najbolje neki za osetljivu kožu) i ostavite da malo deluje, da se prosuši pre nego obučete rublje ili kupaći kostim.

Efektivna je i hidrokortizon krema, koja se koristi za ublažavanje blažih kožnih tegoba – zapaljenja, osipi, ubodi insekata, …

Posle brijanja možete naneti i pastu napravljenu od kurkume u prahu i ružine vodice (može i obična filtrirana voda). Pazite samo na fleke, jer se kurkuma teško uklanja sa odeće. Ukoliko se već pojavila iritacija bolove i crvenilo možete odmah sanirati sa smesom sandalovine i ružine vodice.

Dobro su se pokazali i kokosovo ulje i jabukovo sirće. Možete napraviti i smesu od dva aspirina, koja ste pretvorili u prah i 1 kašičice vode. Nanosite je na upaljenu “bikini” kožu. Ostavite da kratko deluje i operite sa mlakom vodom.

Upalu i crvenilo možete umiriti i sa mešavinom jagoda i 1 kašike pavlake. Nanesite ovu smesu nakon brijanja i ostavite 10 minuta da deluje. Ovo ponavljajte dva puta sedmično i više nećete imati problema sa upaljenom i iziritiranom kožom u bikini delu. Naravno, nega kože i piling su, takođe, važni.

Pored svega navedenog možete probati i aloe vera gel, crni čaj i smesu od krastavaca – izmiksajte u blenderu 3 kockice leda, oguljeni krastavac i 3 kašike hamamelisa da bi ublažili iritaciju.

Kako vi rešavate problem crvenila i iritacija?

Pročitajte i tekstove .Depilacija bikini zone bez boli3 načina da umirite iziritiranu kožu posle brijanja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar