Menu 

Iako depilacija u kozmetičkom salonu nije više rezervisana samo za one nešto dubljeg džepa, većina žena još uvek neželjene dlačice uklanja kod kuće, pomoću britvice ili epilatora. Otkrivamo vam najčešće greške koje žene rade kad je u pitanju depilacija.

Postoji zaista mnogo načina na koje žene obavljaju depilaciju kod kuće, tu su britvice, razni brijači na baterije ili struju, voštane trakice… Iako se sve mi smatramo ekspertima za ovakve radnjice u većini slučajeva to radimo pogrešno. Evo gde najčešće grešimo.

depilacija

Brijanje u pogrešnom smeru. Koliko vas brijač povlači suprotno od rasta dlake? Sigurni smo da većina potvrdno klima glavom, E, pa to je potpuno pogrešno jer može dovesti do bolnih infekcija i crvenila kože.

Preskakanje pilinga. Piling je jako bitan za uklanjanje mrtvih stanica kože koji kožu čini glatkom, uklanja sve neravnine i olakšava brijanje. Uvek odvojite vreme za piling jer se na taj način sprečava urastanje dlačica.

Brijanje na suvo. U trenucima kad nemamo vremena svašta nam može pasti na pamet pa tako i brijanje na suvo bez vode i pene. Mi vam savetujemo da je bolje da se ne depilirate uopšte nego da to radite.

Brijete se čim uđete pod tuš. Depilaciju bi trebalo obavljati pred sami kraj tušiarnja. Dozvolite da voda učini svoje, omekša kožu, otvori pore i brijanje učini lakšim i efikasnijim.

depilacija2

Držite kreme za depilaciju duže nego što je nazančeno na pakovanju. Nećete postići ništa jer ma koliko bile sigurne za upotrebu postoji dobar razlog zašto je nazanačeno tačno vreme koliko mogu stajati na koži. Može doći do iritacija, crvenila i opekotina.

Depilirate se ujutro. Tokom noći koža otekne što može značiti da će neke dlačice ostati prikrivene i da ih nećete ukloniti i zato se brijanje ujutro ne preporučuje.

Depilacija voskom u pogrešno vreme. Promena hormona podstiče protok krvi tokom i nešto nakon menstruacije što znači da ste u to vreme posebno osetljivi na bol. Najbolje bi bilo da se depilirate na sredini ciklusa. Ovo ne mora da važi za sve žene, ali kod većine igra veoma važnu ulogu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar