Menu 

Ako je depilacija nešto što vam predstavlja veliki problem u životu možda je vreme da razmislite o laserskom uklanjanju dlačica. Otkrivamo sve što bi možda hteli da znate.

Lasersko uklanjanje dlačica je trenutno jedna od najtraženijih kozmetičkih intervencija u Americi, a i na našim prostorima sve više dobija na popularnosti što ni ne čudi jer vas trajno rešava brijanja, čupanja, depiliranja voskom. Lasersko uklanjanje dlačica funkcioniše na način da posebnim svetlom tretira folikul dlake, pigment folikula zatim apsorbuje svetlost koja ga uništava.

Dobre strane laserskog uklanjanja dlačica

Dobre strane ovakvog načina depilacije su više nego očigledne, a to je da vas trajno rešava dlačica sa lica, ispod pazuha, bikini zone i nogu. Pored toga laser uklanja tamne dlačice dok koža oko dlačice biva nedirnuta.

Laserom se dlačice uklanjaju poprilično brzo, za dlačice iznad usne biće vam potrebno svega nekoliko minuta dok će vam za dlake na nogama ili leđima biti potrebno oko sat vremena.

Čak u 90 odsto slučajeva nakon 2-3 tretmana dlačice trajno nestaju i to su zaista dobre predispozicije da ozbiljno razmislite o ovom tretmanu ako su vam britvice, kreme i trake za depilaciju dosadile.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-laser-hair-removal-professional-studio-image20422978

Kako se pripremiti

lasersko uklanjanje dlačica je mnogo više od kozmetičkog tretmana, slobodno možemo reći da je to medicinski tretman koji zahteva stručno osoblje da bi se izbegli mogući neželjeni efekti.

Ako planirate da se podvrgnete ovakvom načinu uklanjanja dlačica trebalo bi da ograničite čupanje, brijanje i uklanjanje dlačica na najmanje šest nedelja pre tretmana. Isto tako, trebalo bi da izbegavate sunčanje jer preterana izloženost suncu laser čini manje učinkovitim.

Kako izgleda sam tretman

Pre početka tretmana, dlačice se skraćuju na nekoliko milimetara iznad kože, a laser se prilagođava prema vašem tipu kože, debljini dlake i mestu koje tretirate.

U zavisnosti od toga na kom mestu želite ukloniti dlačice verovatno ćete morati nositi zaštitne naočare, a na kožu će vam se naneti zaštitni gel koji će pomoći da laser lakše prodre do folikula dlake. Nakon toga će vam osoba koja vrši uklanjanje nekoliko minuta testirati laser na malom delu kože da bi se utvrdilo kako će koža reagovati.

Nakon tretmana trebalo bi da koristite hladne obloge i kreme koje rashlađuju da biste ublažili neugodnost, a sledeći tretman ne sme da se radi pre navršenih šest nedelja. Odlazićete na onoliko tretmana koliko je potrebno da se u potpunosti zaustavi rast dlake u većini slučajeva su potrebna 2-3 tretmana.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-hair-removal-image18729257

Oporavak

nekoliko dana nakon tretmana, koža će izgledati kao da ste izgoreli na suncu, a hladni oblozi će biti od velike pomoći. Ako ste tetirarali kožu lica, šminku ćete moći naneti već sledeći dan osim ako se nisu pojavili plikovi.

U narednih mesec dana tretirane dlake će opadati, a u tom periodu je najvažnija zaštita od sunca koju ćete svakodnevno morati nanositi da ne bi došlo do trenutne depigmentacije kože.

Plikovi na koži nakon lasera su retka pojava i češći su kod ljudi sa tamanijim tenom. Druge moguće nuspojave su oticanje, crvenilo kao i promena boje kože.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar