Menu 

Ne morate baš svaki put trčati kod kozmetičara kad imate neki problem sa kožom koji vam se čini nerešiv. Verovali ili ne u vašoj kuhinji se krije mnoštvo veoma moćnih proizvoda koji vam mogu poslužiti kao prva pomoć.

Čaj. Postoji veoma dobar razlog zbog koga se zeleni čaj nalazi u velikom broju proizvoda za negu kože. Komponente koje se nalaze u ovoj posebnoj mešavini pomažu pri eliminaciji slobodnih radikala i ponovnoj aktivaciji mrtvih ćelija kože koje se nalaze na samoj površini. Zeleni čaj može biti od pomoći svima koji iamju neka kožna obolenja poput rosacee, psorijaze, a pegla i bore. Kamilica s druge strane ima antiupalna svojstva koja poboljšavaju elstičnost i teksturu dok je crni čaj bogat flavonoidima. Čajeve možete koristiti nakon čišćenja lica umesto tonika.

Med. Nije nikakvo iznenađenje to što se med nalazi na ovoj listi jer svi znamo koliko je zdrav. Mnogobrojna istraživanja su pokazala da sastojci iz meda potencijalno mogu pomoći kod lečenja opekotina i rana. Med zaceljuje i hidratizuje, smanjuje upale i edeme. Nanosite ga na suva mesta na koži (laktove, pete) ostavite da stoji oko sat vremena pa isperite.

2059717160_4b6c5d1f84_z

Smeđi šećer. Šećer u ishrani možda nije dobar, ali kad je u pitanju nega kože slobodno ga možemo označiti kao veoma korisnu namirnicu. Šećer je prirodan izvor glikolne kiseline oja je alfa hidroksi kiselina poznata po tome što obnajvlja stanice kože. Pored toga je sjajan prirodan piling, a za lice se posebno preporučuje smeđi dok za telo možete koristiti i obični beli. Pomešajte šećer sa malo jojobinog ili kokosovog ulja i nežno masirajte kožu nakon toga isperite.

126164015_60bc33de8b_z

Sojino mleko. Ovo mleko pored toga što je zamena za obično kravlje mleko može biti i sjajno sredstvo za negu kože. Dokazano smanjuje hiperpigmentaciju, poboljšava elastičnost, kontroliše produkciju ulja te hidratizuje i sprečava rast dlačica na licu. Možete ga dodavati u kupke, mešati sa shea puterom ili kokosovim uljem i koristiti kao puter za telo.

Ulje. Kad su u pitanju ulja dobro je poznato da ona sadrže mnoga svojstva koja jednostavno gode našoj koži. Ricinusovo ulje ima sjajna antibakterijska svojstva, ulje od avokada je odlično za suvu kožu, a ulje jojobe sprečava pojavu akni dok je ulje badema kao stvoreno za one kojima je koža nešto masnija. Koristite ulja kao sredstvo za čišćenje lica, dobro prebrišite, isperite i tonizirajte.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar