Menu 

Hodanje u sandalama i japankama leti može da značajno ošteti pete. One pucaju i stvaraju nam muke. Sa ovom kremicom, maskom i pakungom možete se rešiti tih problema.

Kremica

Da biste napravili kremicu treba vam: po 10 kapi eteričnog ulja peperminta, zdravca i čajevca i 1 kašika kokosovog ulja. Ovu kremicu nanosite dva puta na dan, ujutro i naveče, a za najbolji rezultat obucite pamučne čarape. Ukoliko ne možete spavati sa čarapama, isecite stare pamučne čarape (odsecite vrh, ostavite samo deo sa petom) i tako ih obucite na noge.

Da biste sanirali duboku i bolnu pukotinu na peti, samo nanesite kap-dve ulja peperminta i ubrzaćete proces zaceljenja. Ispucale pete neće magično nestati preko noći, ali ako budete nanosili ovu kremu redovno uz povremni piling stopala vrlo brzo ćete vratiti meka i fina stopala. Nastavite nanositi ovu kremu redovno i ovaj problem se neće vraćati.

Ovu kremicu možete obogatiti i tako što smesi dodate i pola kašičice maslinovog ili bademovog ulja. (Sve čuvajte u staklenki).

Banana maska

Za ispucale pete dobra je i banana. Samo je izgnječite i nanesite na ispucale pete. Ostavite da deluje 10 do 15 minuta, pa noge operite naizmenično toplom i hladnom vodom.

Pakung sa maslinovim uljem

Pomešajte ¼ šolje losiona za telo i ¼ šolje maslinovog ulja. Smesu malo zagrejete. Pripremite komade plastične folije. Umasirajte dobro na stopala pripremljenu toplu smesu, pa omotajte lagano pete sa plastičnom folijom. Obucite pamučne čarape i lezite, ostavite da smesa deluje sat vremena (ali, najbolje preko noći). Posle samo skinite čarape i uklonite foliju.

Pročitajte još dobrih saveta za probleme sa ispucalim petama u tekstovima Napravite prirodni melem za ispucale pete i Rešite problem grubih i ispucalih peta.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar