Menu 

Možda ne možete verovati da suvo četkanje može poboljšati stanje vaše kože kad je u pitanju celulit i eliminacija otrova iz vaše kože, ali mnogi velnes stručnjaci tvrde da je upravo to ključ do lepe i zdrave kože.

Trljanje kože suvim četkama može biti pomalo neugodno, ali ako se obavlja na pravi način, suvo četkanje će zaista doneti dobre rezultate. Dovoljno je nekoliko minuta četkanja dnevno da biste poboljšali cirkulaciju i stimulisalni limfni sistem.

Pošto je koža najveći organ na telu ovaj način stimulacije pomaže da se poboljša detoks funkcija organizma putem uklanjanja viška vode iotrova iz tela, a pored toga naravno dobijate i veoma detaljan piling kože pomoću koga uklanjate sve mrtve stanice, a ono što mnogi stručnjaci naglašavaju jeste da suvo četkanje poboljšava probavu i funkciju bubrega.

Ovaj metod je potpuno prirodan i veoma efikasan, ali najbolje rezultate daje ukoliko mu se baš posvetite. Veoma je važno da koristite četku namenjenu upravo suvom četkanju i da četkate telo (ruke i noge) laganim kružnim pokretima svako jutro, najmanje pet minuta.

Suvo četkanje uklanja suve ćelije kože i dozvoljav zdravim ćelijama da dišu, a toksinima stvaraju sigurnu stazu za beg.

Budite oprezni

15625119095_f8bdc7e9ce_z

Stručnjaci kažu da bez obzira na to koliko delotvorno bilo, suvom četkanju treba pristupati sa određenom dozom opreza i pridržavati se svih saveta koje stručnjaci daju. Preko istih delova kože nemojte prelaziti više puta i nemojte biti previše grubi jer to može izazvati iritacije i potencijalnu upalnu hiperpigmentaciju.

Isto tako četkanje u kontinuitetu može uticati na pore kože, grubi pokreti i pritisak mogu zapušiti i uvećati pore što može dovesti do oštećenja tkiva, a sve to ako niste dovoljno oprezni. Ako se pitate da li je vredno rizika mnogi potvrđuju da jeste, ali ako ste dovoljno pažljivi i pazite na koji način četkate svoje telo.

Budite nežni i ne preterujte, pet minuta svako jutro će biti sasvim dovoljno, a prve rezultate ćete primetiti većnakon nekoliko tretmana.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar