Menu 

Iako će vam iskustva većina majki reći da je nemoguće, mi tvrdimo da je odvikavanje od pelena bez stresa i te kako moguće, ako znate prave trikove i savete koji će vam biti od velike pomoći. LifePress magazin je tu da vam ih otkrije.

Odvikavanje od pelena je zaista veliki događaj u životima roditelja i dece. Ako znate pravi način ceo ovaj proces može biti poprilično opušteno i zabavno iskustvo. Evo šta iskusne mame savetuje za odvikavanje od pelena bez stresa.

Za početak se naoružajte strpljenjem i sitnicama koje bi vam mogle biti od velike pomoći:

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Edukativne knjige. Na tržištu postoji zaista veliki izbor knjiga i slikovnica koje možete čitati vašm klincima, a pomoću kojih će lakše prihvatiti odvikavanje od pelena. Isto tako detetu možete pokazati kako da slikovnicu ponese u toalet i gleda šarene slike.

Uložak za wc šolju. Nije redak slučaj de se deca plaše velike wc šolje, jer im izgleda strašno. Prilagodite wc šolju vašim najmanjima i kupite zabavne daske za sedenje koje će im olakšati sedenje na šolji i učiniti je pristupačnijom.

Tabela nagrada. Deca obožavaju biti nagrađena i zato napravite tabelu nagrada za svaki uspešan odlazak do toaleta.

Poseban toalet papir. Pronađite vlažne maramice koje se mogu bacati u wc šolju i to one namanjene upravo najmlađima. Neka dete samo odabere maramice koje želi da koristi. To će mu dati veću motivaciju da se odvikne od pelena.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Veoma je važno da znate kako se deca razlikuju i kako će vaše dete možda bez problema da se odvikne od dojenja i cucle, ali će vam praviti probleme sa odvikavanjem od pelena. Pedijatri kažu da je odvikavanje od pelena veoma emotivno iskustvo za klince jer oni treba da odbace nešto što je sastvani deo njihovih malih života od prvog dana rođenja.

Nemojte prenagliti, ako uporno pokušavate nedelju-dve, a ne postižete nkakve rezultate, odustanite jer dete jednostavno još uvek nije spremno na taj veliki korak. Napravite pauzu od mesec dana (ili manje) pa pokušajte ponovo.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar