Menu 

Novogodišnje odluke su popularne širom sveta među svim starosnim grupama populacije. Ipak, buduće mame koje će u novoj godini dobiti prinovu ili planiraju ostati u drugom stanju imaju jedinstvenu priliku da za novogodišnje odluke donesu one koje mogu uticati na zdravlje i život njihove bebe.

Ako spadate u one koji u 2014. godini tek planiraju ostati u drugom stanju bilo bi dobro da započnete konsultacije sa vašim lekarom na kojima ćete dobiti sve potrebne informacije vezane za začeće.

Zajedno možete preći istoriju bolesti vaše i porodice vašeg partnera i otkriti sve moguće rizike te razmotriti opciju da počnete uzimati prenatalne vitamine i suplemente. Više o pripremi tela na zdravu trudnoću pročitajte u članku “Pripremite se za zdravu trudnoću”.

dreamstime_s_12487256

Odricanje od loših navika je svakako ono što treba da vam bude na prvom mestu novogodišnjih rezolucija.

Zaboravite na cigarete, alkohol, nezdravu hranu, nezdrave gazirane napitke pune šećera i brzu hranu. Recite sebi da to radite zbog zdravlja svoje bebe i sve će ići puno jednostavnije.

Donesite važne odluke

Možda vaša beba treba da se rodi tek na leto godine koja nam dolazi, ali Nova godina je sjajna prilika da već sad donesete neke veoma važne odluke.

Stavite na papir sve ono što vam je bitno za vašu bebu i njen dolazak na svet. Razmislite da li želite dojiti, da li želite sačuvati matične ćelije, želite li amniocentezu, želite li prirodni porod ili onaj uz pomoć lekova pa sve do toga koje pelene će vaša beba nositi. U našoj kategoriji “Mame” pronaći ćete mnogo članaka koji se bave ovim pitanjima, a koji će vam pomoći da ispravno odlučite.

dreamstime_s_25391035

O svim ovim veoma važnim pitanjima dobro razmislite, posavetujte se sa svojim partnerom i lekarom koji vam vodi trudnoću, nađite za vas najbolje opcije i pridržavajte ih se do samog kraja.

Neka vam jedna od novogodišnjih odluka bude i ta da niko nema pravo uticati na vaše odluke vezane za vašu trudnoću, porođaj, dojenje i vaspitavanje vašeg bebe.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar