Menu 

Svaka mama sigurno muku muči sa svojim ukućanima kad je u pitanju obavljanje dosadnih kućanskih poslova koji su veoma čest uzrok svađe među decom. Da bi napokon prestali slušati ko je koliko napravio napravite ovu tabelu koja će sigurno pomoći da svađe budu ređe.

Ovu sjajnu ideju smo pronašli na Lemonsqueezyhome blogu.

Potreban materijal:

  • Okviri za slike
  • Papiri sa odštamapanim imenima dece i jedan sa poslovima koji treba da se obave obavezno sa jedne strane napišite poslove koje treba obaviti i koji su obavljeni
  • Lepak
  • Magneti
  • Listovi od tankog lima
  • Drveni krugovi

ploča4

Na računaru otkucajte sve poslove koji treba da se obavljaju u toku nedelje, u samo dve reči, odštampajte ih i isecite u krugove pa papire nalepite na drvene kružiće. Sa zadnje strane kružića zalepite i male magnetiće pa ostavite sa strane.

U okvire koje ste kupili jednostavno umetnite listove od tankog lima pa preko zalepite papir sa imenom deteta na vrhu, a donji deo papira neka bude podeljen na dva dela, za poslove koje treba obaviti sa jedne strane i sa obavljenim poslovima sa druge strane.

ploča2

Ako imate dvoje dece biće vam potrebna tri okvira, jedan za sve poslove i po jedan za svako dete.

Okvire možete zalepiti za jednu veliku šperploču pe je zakačiti na zid, a možete ih zakačiti na zid pojedinačno.

U okvir sa poslovima stavite sve magnete sa napisanim obavezama. Nedeljom uveče neka deca biraju poslove koje žele obavljati sledeće radne nedelje, jedno po jedno i stavljaju ih na pločice sa svojim imenom, na onu polovicu za neobavljene poslove. Prvi sa biranjem neka počne onaj koji prošle nedelje bio uspešniji.

ploča3

Kako koji posao obave, neka uzmu magnet sa tim natpisom i prebace ga na drugu stranu pločice.

Da biste klince motivisali, recite im da onaj ko prvi obavi sve svoje obaveze će biti nagrađen.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar