Menu 

Nema ništa ugodnije od mirisnog doma. Ali, umesto da trošite novac na sveće i veštačke osveživače, naučite da ih sami napravite. Na prirodan način.

U veštačkim osveživačima se nalaze benzen i formaldehid, koji su štetni za ljude i životinje, a čak mogu izazvati iritacije očiju i probleme sa disanjem. Zato, da bi ste imali siguran i mirisan dom, osveživače napravite sami. Evo, kako.

mirisi za dom2Pomorandžu isecite na četiri dela i ubacite u šerpicu sa vodom. Dodajte brusnice, par karanfilića i nekoliko štapića cimeta. Kuvajte na niskoj temperaturi i miris će se širiti vašim domom. Vodu možete zameniti i ponovo kuvati sastojke za novo osvežavanje kuće.

Da bi ste dobili miris sveže pečnih keksića stavite u posudicu sa vodom par kašika vanile i kuvajte sat vremena dok se sve prostorije ne ispune mirisom.

Lavanda je, ipak, jedna od najboljih biljki za osvežavanje doma. Vrećice sa sušenom lavandom (koja zamiriše svaki put kada malo protrljate vrećicu) stavite u ladice, ormare, na police u kupatilu ili dnevnom boravku, na kuhinjske ormariće.

mirisi za domĐumbir, sok od jednog limuna i šaka kora od jabuka skuvani u vodi daju divan miris. Ostavite da kuvaju na laganoj vatri dok voda ne ispari.

Par kapi ekstrakta vanile pomešanih sa vodom čine odličan osveživač. Smesu uspite u bocu sa raspršivačem i uništite bilo kakve naznake neugodnih mirisa.

Uz to možete napraviti i svoj potpourri.

(OVDE pogledajte kako da napravite mirisni ukras od narandžine kore)

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar