Menu 

Nagle promene vremena i velike razlike u temperaturi vazduha u samo nekoliko dana donele su nam mnogo virusa i prehlada pa nam je potrebno sve da se što bolje zaštitimo. Učimo vas kako da napravite maramice za dezinfekciju. Da bi se što bolje zaštitili od prehlade potrebno je što češće dezinfikovati radne površine, kvake na vratima, tastature, daljinske upravljače, a to će biti puno jednostavnije ako pri ruci imamo dezinfekcijske maramice i to one koje napravimo sami, po receptu koji smo pronašli na MeganFenno blogu.

Potrebni sastojci:

  • 1 ½ šolja belog sirćeta
  • 1 ½ šolja vode
  • Po želji nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru.
  • Kuhinjski ubrusi
  • Plastična posuda sa poklopcem

Za početak izmešajte sirće i vodu, a rolnu kuhinjskih ubrusa presecite tako da stane u plastičnu posudu. Na poklopcu plastične posude, na sredini napravite rupu, kroz koju ćete izvlačiti maramice. dezinfekcija2 Postavite rolnu u plastičnu posudu i zalijte pripremljenom mešavinom, poklopite i ostavite da rolna upije svu tečnost preko noći. Sutradan iz sredine rolne izvadite kartonsku rolnu, izvucite početni kraj ubrusa kroz rupicu na poklopcu i maramice su spremne za korištenje.

Opcije za sredstvo za čišćenje

Umesto belog sirćeta sa vodom možete pomešati ¼ šolje sredstva za čišćenje sa mirisom bora na 2 ½ šolje vode, a za brisanje prozora pomešajte ½ šolje medicinskog alkohola sa 2 ½ šolje vode i kašikom belog sirćeta.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar