Menu 

Imate veliki, starinski luster kome je hitno potreban „facelift“. Pogledajte šta je Donna sa Funky junk interiors sajta napravila od starog lustera uz pomoć grančica vrbe i vinove loze.

Nipošto nemojte bacati stari luster koji ste pronašli na tavanu bakine kuće. Udahnite mu novi život uz, skoro pa, besplatan materijal. Jer sve što vam je potrebno za ovaj projekat jesu:

  • grane vrbe i vinove loze
  • bela boja u spreju
  •  tanka žica
  • tanki konopac
  • Makaze

Luster koji ćete sređivati trebalo bi da bude poprilično veliki. Sigurno se sećate onih staromodnih lustera sa uvijenim „granama“ i na svakoj po jedna sijalica. E, takav vam treba. Kad ste ga našli krenite na posao.

Sve grane od vinove loze i vrbe očistite od lišća. Luster obesite negde napolju gde ćete imati dovoljno prostora za rad i počnite redati grane vrbe i vinove loze uz cevi lustera tako da prate lukove i uvijaju se prema cevima. Uporedo sa slaganjem i uvijanjem grana , pričvršćujte ih sa žicom i konopcem. Kad ste sve grane složili po sopstvenoj želji i ukusu, ceo luster zajedno sa granama prefarbajte belom bojom u spreju pa ostavite da se suši napolju neko vreme.

Verujemo da će vas ovaj projekat zabaviti, posebno ako u njega uključite i članove porodice, a rezultat će biti više nego impresivan i nesvakidašnji. Naučite i kako da napravite luster od plastičnih kašičica: „Kreativnost na delu – luster od plastičnih kašičica“.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar