Menu 

Nama je boja za školske table apsolutno otkriće kad su u pitanju “uradi sam” projekti. Upravo tom bojom od svojih običnih šolja napravićete one posebne, jedinstvene šolje, po kojima se piše.

Ako vašu šolju ukrasite ovom posebnom bojom svako jutro uz kafu možete joj nacrtati novi dezen, možete je pokloniti dragim ljudima, ili na njima ostavljati poruke ukućanima za dobro jutro. Iako izgleda veoma jednostavna, nama se ova ideja koju smo pronašli na Witandwhistle blogu zaista više nego sviđa.

Potreban materijal:

  • Obične bele šolje
  • Debela izolir traka
  • Boja za školske table
  • Kist
  • Kreda

šolje1 - Copy

Pre nego šolju obojite uverite se da je u potpunosti čista i suva, u suprotnom vaš projekat neće uspeti.
Gornji deo šolje oblepite izolir trakom, tako da šolju podelite na dva dela. Budite pažljivi dok lepite, neka vam linija bude ravna, bez nabora.

šolje2 - Copy

Nakon toga, jednostavno, kistom obojite donji deo šolje i ostavite da se suši. Ako je potrebno obojite šolju u nekoliko slojeva. Traku odlepite dok boja nije u potpunosti suva jer će tako rub biti lepši i ravniji. Ostavite boju da se suši preko noći, a sutradan šolju stavite u rernu zagrejanu na 150C, 35minuta.

šolje3 - Copy

Nakon što ste “ispekli šolju” sigurna je za upotrebu u mašini za pranje suđa i u mikrotalasnoj rerni.

Sviđa nam se
Autor
Posebne šolje po kojima se piše
Datum
Ime
Šolja - školska tabla
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

52

Iako smo navikli na jogurt uz jutarnje obroke, bilo bi dobro da ga češće zamenite kefirom. A evo i zašto. Piši! Širi dalje!