Menu 

Ovaj fenomenalni gigantski, veliki cvet nas naprosto oduševljava. Verujemo da bi se svideo svakoj devojci.

Na blogu Greenweddingshoes, gde smo pronašli kako da ga napravite, cvet je, kako je napisano, bio namenjen mladoj umesto buketa, ali mi mislimo da je odličan i kao poklon za Valentinovo ili neku drugu sličnu priliku.

Gotovo sve što vam je potrebno možete pronaći u radnji za prodaju dekorativnih artikala za cvećare.

Materijal:

  • Zelena lepljiva traka za cveće
  • 6 tankih žica za stabljike veštačkog cveća
  • Krep papir za latice (ružičasti, ljubičasti, crveni, …) – 4 komada dimanezija 25×125 cm
  • 1 komad krep papira – zeleni
  • Okrugla olovka
  • Lepak

Izrežite prvo šablone: 3 šablona (izrežite od papira) latica u obliku kapi, 8 šablona latica u obliku srca, 2 šablona u obliku lista i jedan šbalon u obliku čašice cveta (pogledajte fotografije).

veliki cvet 11Imajte na umu da je važno kako režete krep papir – neka nabori stoje vertikalno kada budete rezali latice.

Stavite 2 komada krep papira jedan preko drugog i 1 kopiju šablona za latice. Pričvrstite ih sa strana spajalicom. (Ne preporučuje se da režete više od dva komada krep papir a odjednom, jer rubovi neće biti lepo izrezani). Ponovite postupak dok ne dobijete 5 do 6 latica u obliku kapi i 15-tak latica u obliku srca.

Izrežite i 3 lista i 1 čašicu cveta od zelenog krep papira. Da biste napravili stabljiku spojite 3 komada žice i obavijte ih zelenom lepljivom trakom.

Da biste oblikovali latice ruže rukama ih malo razvucite (kao na fotografiji), pa im olovkom malo uvijte vrhove.

Uzmite prvo jednu laticu u obliku kapi, pa je obavijte oko napravljene stabljike i pričvrstite lepljivom trakom. Ponavljajte nameštajući latice oko stabljike dok ne potrošite sve latice. Isto uradite i sa laticama u obliku srca.

Preostale tri žice odvojeno obavijte zelenom lepljivom trakom i zalepite na listove. Izrezanu čašicu zalepite na mestu gde ruža “niče” iz stabljike, pa dodajte, zalepite i tri lista sa stabljikama.

Ruža je gotova! Dopada vam se?

veliki cvet 9

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Svi ljudi na svetu bol doživljavaju na potpuno drugačije načine, ali vaše misli i stav po pitanju boli ima važniju ulogu nego što ste vi sigurno mislili. Pročitajte kako da zavarate mozak da bol...