Menu 

Želite da ovog Vaskrsa dobijete mnoštvo šara i da učinite farbanje jaja zabavnijim? Ova ideja će vam se, verujemo, svideti.

Kao što smo i obećali, kako se bliži veliki praznik trudimo se da nađemo za vas najzanimljivije načine farbanja jaja, ukrašavanja doma, pravljenje korpica, poklona, …

Za oko nam je zapeo ovaj tutorijal koji nas uči kako da dobijemo mnoštvo šara, sve boje na jednom jajetu. Pronašli smo ga na blogu Henryhappened.

Šta vam je potrebno:

  • Mnoštvo jaja
  • Lakovi za nokte u raznim nijansama
  • Plastična čaša napunjena vodom na sobnoj temperaturi (ovo je vrlo važno. Ako voda bude pretopla ili prehladna farbanje neće uspeti)
  • Čačkalice
  • Odstranjivač laka za nokte

jaja lak za nokte 3jaja lak za nokte 2

Uspite podosta laka za nokte u vodu – više boja (ako potone temperatura nije kako treba). Potrebno je da se lak rastopi po površini vode, ali ne i da potone.

Uzmite čačkalicu, pa zamutite boje.

Uzmite jaje, pa ga držite među prstima i umačite u vodu preko boja (da prekrijete što više jajeta bojama). Onda ga umočite skroz u vodu, držite pod vodom sekundu dve, pa izvadite. Stavite ga na papir da se osuši.

jaja lak za nokte 1

Ponovite sa ostalim jajima i ne zaboravite očistiti prste odstranjivačem laka. Ako vam se ne dopada što su jaja obavijena lakom za nokte, neka vam služe samo kao dekoracija. Verujemo da imate još mnogo drugih ofrabnih prirodnim bojama.

Pročitajte i Novi načini bojenja vaskršnjih jaja – čipkani ukras.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Dragana

    Jer skuvana jaja umacemo ili ovako normalno

Napišite komentar

Zdravlje

Ako je vjerovati istraživanjima placebo spavanje zaista djeluje. Ako samo dovoljno čvrsto vjerujete da ste se naspavali to popravlja funkciju mozga i čini vam se da ste odmorni. Piši! Širi dalje!