Menu 

Ove godine za praznike smo vam predlagali mnogo jestivih ukrasa za jelku i dekoracija za prazničnu trpezu, ali ova snežna pahulja od slanog testa sigurno spada među najlepše.

Ovu fenomenalnu ideju smo pronašli na Katrysya blogu i oborila nas je s nogu. Veoma je važno da dok budete rukovali sa ovom zvezdom budete poprilično pažljivi jer je krhka, a neki koji su pravili ovaj ukras preporučuju i da je čuvate u futroli za CD ili da je okačite pri samom vrhu jelke gde neće biti na dohvat ruke deci ili kućnim ljubimcima.

Za početak ovog kreativnog procesa umesite testo od jednog dela soli, 2 dela brašna, malo ulja i vode.

Od ostalog materijala biće vam potrebni mali kalupi za keksiće u obliku suze i romba, kistovi i akrilne boje.

Za početak, od navedenih namirnica umesite testo, ne previše mekano i ne previše tvrdo.

Testo tanko razvaljajte i odrežite u savršen krug, neka vam kao pomoć posluži mali tanjir koji ćete staviti na testo i nožem precizno odrezati višak testa oko tanjira.

Kad ste dobili savršen krug krenite sa izrezivanjem vaše pahulje kako je prikazano na fotografijama, korak po korak. Pahulju izrezujte na tanjiru za mikrotalasnu rernu da je ne biste morali kasnije prebacivati.

Korak 1

pahulja1

Korak 2

pahulja2

Korak 3

pahulja3

Korak 4

pahulja4

Korak 5

pahulja5

Nakon što ste dobili vašu pahulju tanjir stavite na pet minuta u mikrotalasnu rernu, a pored pahulje u rernu stavite i malu šolju sa vodom.

Kad je prošlo pet minuta izvadite pahulju zajedno sa tanjirom i ostavite da se potpuno ohladi.

Nakon što se ohladila i stvrdnula, pahulju obojite akrilnim bojama po želji, srebrnom, zlatnom, belom, …

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Svi se mi više manje oslanjamo na dodatne količine kafe kad nam je potrebna energija da preguramo dan, ali uz samo male promene u ishrani možemo dobiti dodatnu energiju na mnogo zdraviji način.