Menu 

Bliži se vaše ili venčanje vama drage osobe, a vi ne znate u čemu će svatovi čuvati rižu kojom će posipati mladence kao običaj za sreću i blagostanje u bračnom životu? Pogledajte našu sjajnu ideju.

Organizacija venčanja zahteva zaista puno posla i posvećenosti detaljima. Jedan od onih detalja na koje malo ko obraća pažnju jesu posudice u kojima svatovi čuvaju rižu kojom će posuti mladence. Da bi se čak i ovaj sitni detalj u potpunosti uklopio u vaše venčanje napravite male ukrasne fišeke za čuvanje riže do datog trenutka.

Ideju smo „ukrali“ na Stylemepretty blogu i učinila nam se više nego simpatičnom.

Potreban materijal:

  • Ukrasni leptirići
  • Ukrasni papir – malo čvršći
  • Samolepljiva traka
  • Makaze
  • Igla
  • Konac/tanka žičica
  • Zanimljive poruke – odštampane na trakicama

materijal

Izrežite ukrasni papir na kvadrate veličine 12,5×12,5 centimetara. Sa unutrašnje strane desnog ugla papira nalepite samolepljivu traku  po celoj dužini koja lepi sa obe strane, a zatim urolajte papir u fišek i zalepite trakom.

Untitled-1

Gornji vrh fišeka preklopite prema napred tako da napravi mali poklopac, pa iglom probušite rupicu kroz poklopac i kroz fišek tako da se poklapaju.

rolanje5

Fišek napunite rižom, pa kroz rupicu na fišeku provucite konac uz pomoć igle ili malu žičicu, na konac stavite ukrasnog leptira i zanimljivu porukicu koju ste odštampali i izrezali , zatim konac/žičicu provucite kroz rupicu na poklopcu, zatvorite/zavežite i vaši fišeci su spremni.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Da je mediteranski način ishrane veoma zdrav i da se smatra dijetom koja obezbeđuje dugovečnost to smo već znali. Ali, jeste li znali da je mediteranska dijeta i veoma efikasan lek protiv depresije? Piši!