Menu 

Bliži se vaše ili venčanje vama drage osobe, a vi ne znate u čemu će svatovi čuvati rižu kojom će posipati mladence kao običaj za sreću i blagostanje u bračnom životu? Pogledajte našu sjajnu ideju.

Organizacija venčanja zahteva zaista puno posla i posvećenosti detaljima. Jedan od onih detalja na koje malo ko obraća pažnju jesu posudice u kojima svatovi čuvaju rižu kojom će posuti mladence. Da bi se čak i ovaj sitni detalj u potpunosti uklopio u vaše venčanje napravite male ukrasne fišeke za čuvanje riže do datog trenutka.

Ideju smo „ukrali“ na Stylemepretty blogu i učinila nam se više nego simpatičnom.

Potreban materijal:

  • Ukrasni leptirići
  • Ukrasni papir – malo čvršći
  • Samolepljiva traka
  • Makaze
  • Igla
  • Konac/tanka žičica
  • Zanimljive poruke – odštampane na trakicama

materijal

Izrežite ukrasni papir na kvadrate veličine 12,5×12,5 centimetara. Sa unutrašnje strane desnog ugla papira nalepite samolepljivu traku  po celoj dužini koja lepi sa obe strane, a zatim urolajte papir u fišek i zalepite trakom.

Untitled-1

Gornji vrh fišeka preklopite prema napred tako da napravi mali poklopac, pa iglom probušite rupicu kroz poklopac i kroz fišek tako da se poklapaju.

rolanje5

Fišek napunite rižom, pa kroz rupicu na fišeku provucite konac uz pomoć igle ili malu žičicu, na konac stavite ukrasnog leptira i zanimljivu porukicu koju ste odštampali i izrezali , zatim konac/žičicu provucite kroz rupicu na poklopcu, zatvorite/zavežite i vaši fišeci su spremni.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Kurje oči su zadebljanja na koži koja nastaju kada je koža izložena učestalom pritisku ili trenju. Obično se pojavljuju na stopalima, posebno na vrhovima i sa strane prstiju, ali mogu se pojaviti i na...